IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Brnabić: Povlači se odluka o protjerivanju ambasadora Crne Gore- TARZAN OSTAJE U SRBIJI

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je, nakon hitnog sastanka državnog vrha, da će država povući odluku o protjerivanju ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića iz Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem u zgradi Predsjedništva na Andrićevom vencu, a sastanak je zakazan zbog tenzije između Podgorice i Beograda nastale protjerivanjem ambasadora Srbije Vladimira Božovića iz Crne Gore i mjerom reciprociteta Beograda.

“Predsjednik Srbije je mene i Selakovića pozvao da se konsultujemo, on razumije ovu oodluku, reagovali smo u skladu sa Bečkom konvencijom, uzvratili smo recipročnim merama. Konvencije su važne, ali život je važniji. Došlo je vrşjeme za prijateljstvo sa Crnom Gorm, predsjednik nas je zamolio da razmotrimo ovu odluku. Donijeli smo odluku da povučemo odluku o preotjerivanju ambasadora Crne Gore”, rekla je Brnabič nakon sastanka.

Čitaj još:   PODGORICA: Na aerodromu uhapšen opasni ruski kriminalac... (foto)

Sastanak državnog vrha je uslijedio dan nakon što je Crna Gora ambsadora Božovića proglasila personom non grata i od njega zatražila da napusti tu zemlju, zbog, kako je obrazloženo, kontinuiranog miješanja u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Potom je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije postupilo na recipročan način, pa je ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević takođe proglašen personom non grata.

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić izjavio je da žali zbog protjerivanja dvojice ambasadora i dodao da će nova vlada raditi na “ozdravljenju odnosa” sa Srbijom i promociji dobrosusjedske politike s Beogradom.

izvor: nova.rs

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more