IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAŠTO JE Doktorka Tatjana samo jedan od brojnijih zdravstvenih radnika koja je završila kao pacijent obolio od korone… (foto i video)

Doktorka Tatjana Vešović tokom dvonedeljne hospitalizacije se borila a i za vazduh i svedočila vanljudskim naporima svojih kolega a i da joj je pored bolesti bilo još mučnije da gleda “neodgovornost, javašluk i bahatost vlasti koja vrši zločin ne samo nad medicinarima, već nad sopstevnim narodom” …

VRŠAC: Srbija, Crna Hronika. vijesti, nedelja, 29. XI 2020… 20: 09… ZAŠTO JE Doktorka Tatjana samo jedan od brojnijih zdravstvenih radnika koja je završila kao pacijent obolio od korone… (foto)

“Kako to država navodno čuva zdravstvene radnike,rade im kafići, splavovi, prave se žurke, ne prekidaju se rijaliti programi… Pa gdje će da završe a i ti ljudi iz kafića i splavova?

Završiće u bolnicama, na našim rukama! Ali, nema više ni mjesta, a i nas je sve manje! Moje kolege su nemoćne. Ovo što su nama uradili je krivično dijelo”, kaže dr Vešović, napominjući da“nema atoma čak u njenom tijelu koji virus nije dotakao”. Iako kao ginekolog nije bila u direktnom kontaktu sa oboljelima od kovida,Tatjana se najverovatnije zarazila na poslu, uprkos svim mherama koje je preduzimala. Danas, dva dana nakon što je otpuštena na kućno liječenje, kaže da je pravu predstavu o koroni stekla tek kao pacijent, ležeći prvo na Infektivnom odeljenju vršačke bolnice.

“Ako ja, kao ljekar, kažem da nisam mogla ni da zamislim kakva je sva ovo bolest sve dok nisam i sama postala pacijent, onda trebalo da mi vjerovati. Od “običnog” umora i čistog snimka pluća sam u roku od 48 sati stigla do hitne hospitalizacije i obostrane upale pluća. Gledala sam svoje kolege kako požrtvovano i profesionalno, satima u skafanderima daju sve od sebe da bi nam pomogli. Slušala sam ljudske jauke, borbe za vazduh, gledala kolege i medicisnke sestre koje nose boce sa kiseonikom od 50 kilograma, padajući od umora i napora …”, potreseno priča Tatjana, napominjući da su se a i u vršačkoj bolnici oba odeljenja na kojima leže oboljeli od kovida “krcata”, kao i da sve više njenih kolega biva zaraženo.

Čitaj još:   MILAN Knežević ''PIPUN'': Crknite, puknite ali ako budemo imali većinu u Vladi povući ćemo priznanje Kosova...

“I onda, na sve to čuješ predsjednika koji neće da zatvara ugostiteljske objekte “zbog ekonomije”. Gledamo sahranu gdje se krše sve ama baš i sve epidemiološke mjere i kao da nam poručuju “hajde još malo da vas zarazimo i slomimo”. To je bilo kao da mi pucaju pravo u glavu, da me ubijaju. Ne mene, već sve pacijente koji leže oko mene ili bilo gdje baš tu drugde, ali ubijaju i moje kolege i sve zdravstvene radnike. Za mene je to krivično djelo”, kaže dr Vešović. Ona napominjje da bi možda ona mogla da nađe neko opravdanje za propuste u početku, “ali, u oktobru, novembru da se desi ovakvo ozbiljno svesno ugrožavanje zdravstvenih radnike i građana je zločin vlasti nad sopstvenim narodom”

“Možete li da zamislite kako je jednom ljekaru kada ga u smijeni dočeka 50 pacijenata koji čekaju na trijažu i gdje mora da odluči koga da pošalje kući, jer nema mjesta u bolnicama, svjestan da u roku od 24 časa njegovo stanje može drastično da se pogorša? Zašto ta kola vojske i policije nisu stavljena u korist zdravstvene službe, pa da nam pacijenti ne sjede ispred ambulatni satima čekajući na testiranje, nego da budu kod kuće i da se telefonski ili elektronski zakazuju? Da taj čuveni Brnabićkin informacioni sistem zaživi do kraja? Sve može da se organizije, da bi se barem malo smanjio pritisak na ljekare, ali niko ništa ne preduzima”, kaže Tatjana, ističući da covid nije jedina opasnost od koje se treba zaštititi.

Čitaj još:   PODGORICA: MVP Miješanje Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore aksiom koji je prisutan decenijama... (foto)

“Ovo ne smije više nikada da se dogodi! Mora da se urade dramatične sistemske promjene da bi se ljudski životi zaštitili od neodgovornosti i bahatosti vlasti! Cijena ove neodgovornosti, javašluka i kriminala će biti previsoka, a plaćamo je ljudskim životima. Slušam ih kako stalno pričaju o nekim milionima, profitu, ekonomskom napretku, BDP … i da želim da pitam Aleksandra Vučića, ali i sve njih: koliko košta i jedan život u Srbiji? Neka nam ih prevedu u te dolare, eure, kilometer puta, fabrike… da znamo na čemu smo. Treba da ih je sramota! “, poručila je dr Tatjana Vešović.

izvor nova s

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more