IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA: LAŽ JE NAJJAČE VELIKOSRPSKO ORUŽJE

Piše: Bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Živković (preuzeto sa profila Živkovića sa društvene mreže Fejsbuk)

Ambasador Srbije u Crnoj Gori je proglašen nepoželjnom osobom jer se više puta služeći se neistinama poigrao sa istorijom crnogorskog naroda i države. Ovoga puta je govoreći o bici na Mojkovcu i Podgoričkoj skupštini, izrekao najgnusnije laži i njima uvrijedio crnogorski nacionalni i državni identitet.

Predsjednica vlade Srbije, Ana Brnabić je nakon svega izjavila da se ona i svi u vladi, slažu sa izjavom svog ambasadora.Izjavu iste sadržine dali su i prvi čovjek SPC u Crnoj Gori, vladika Joanikije i naravno prvi ljudi DF-a, vojvoda Mandić i Milan Knežević.
Na ovaj način smo više nego jasno vidjeli i valjda shvatili da sramna i lažna izjava ambasadora Srbije nije njegov lični i pojedinačni stav, nego i zvanični stav države Srbije, Srpske crkve i donedavno samozvanih, a od nedavno i zvaničnih predstavnika srpskog naroda u Crnoj Gori.

Prihvatajući laž kao istinu, svi oni zajedno grade, sada već prepoznatljivu hegemonističku i osvajačko – okupacionu politiku prema Crnoj Gori. Laž je ujedno i najjače oružje te i takve politike.

Moramo najzad shvatiti da se takva politika temelji na odavno prihvaćenom velikosrpskom stajalištu da se na Crnu Goru gleda, isključivo kao na plijen.

Čitaj još:   VATRENO U CIJELOJ CRNOJ GORI: STIGLO JE CRNOGORSKO PROLJEĆE (video)

U osnovi te, isključivo građene na lažima, okupacione politike je:

– Da je Crna Gora samo geografski pojam, koji su ne slučajno, nakon posljednje okupacije iz 1918-te preimenovali u Zetsku banovinu, sa namjerom zaborava i satiranja njenog imena;

– Da Crnogorci nikada nijesu postojali kao narod, već su uvijek bili Srbi, zbog čega su nas nazivali komunističkom izmišljotinom (nakot), začetom u Titovom Jajcu;

– Da ne postoji istorija crnogorskog naroda i države, već da je sve to isključivo istorija srpskog naroda i Srpske države.
Čitava ta njihova velika laž pokušava se izgraditi na temeljima lažnog postojanja i osmovjekovnog kontinuiteta srpske crkve na ovim prostorima.

Sada već, svakome mora biti jasno da je velikosrpska politika, zvanična i nezvanična, formalna i neformalna, agresorska prema Crnoj Gori i temelji se na lažima i anticrnogorskom šovinizmu.

Ovakvoj, na lažima izgrađenoj, sada već prepoznatljivo, osvajačkoj politici možemo i moramo se suprotstaviti odlučno, hrabro, nepokolebljivo, istrajno, pametno i to suprotstavljajući istinu tim njihovima lažima, nikada više ne dozvoljavajući gaženje našeg dostojanstva jer je ono cijena našeg samopoštovanja i opstanka.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Utakmica Rudar- Lovćen pod sumnjom UEFA...

izvor: antenaM