IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA I PONOS KRAJINE: Ispraćen heroj i komandant Nijaz Miljković, prvi je stao na crtu ratnom zločincu Fikretu Abdiću… (foto)

Porodica, prijatelji, saoborci oprostili se od Nijaza Miljkovića, komandanta 506. bosanske oslobodilačke kladuške brigade 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, koji je preminuo 26. novembra u 62. godini života…

VELIKA KLADUŠA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 01.12. 2020…09: 09… TUGA I PONOS KRAJINE: Ispraćen heroj i komandant Nijaz Miljković, prvi je stao na crtu ratnom zločincu Fikretu Abdiću… (foto) 

Prisjetili su se njegovih vrijednosti i doprinosa koji je dao u odbrani od agresije na Bosnu i Hercegovinu, o tome kako je stao na pravu stranu tokom izdaje ratnog zločinca Fikreta Abdića i, u konačnici, njegovog povratka u Veliku Kladušu i nesebičnog angažmana na zbližavanju i pomirenju našeg naroda.

Dženaza-namazu, koji je predvodio muftija bihaćki, hafiz Mehmed ef. Kudić, prisustvovao veliki broj građana, muftija istaknuo vrijednosti tog velikog čovjeka, saopćeno je iz Muftijstva bihaćkog.

– Danas s ovog svijeta ispraćamo našeg brata, prijatelja, komandanta, ali prije svega dobrog i iskrenog čovjeka. Zadnji put kada sam ga susreo, bio je onakav kakvim ga svi mi pamtimo: srdačan, optimističan i dostojanstven – kazao je Kudić.

Čitaj još:   AKO JE RAZLIKA IZMEĐU GORNJEG I DONJEG PRITISKA PREKO OVIH VRIJEDNOSTI- Hitno idite kod ljekara... (foto i video)

Napomenuo je da je aktivno radio na pomirenju u široj društvenoj zajednici te da je ponosan što je Velika Kladuša imala hrabrog i dostojanstvenog čovjeka kakav je bio major Nijaz Miljković.

Novinarka i urednica informativnog programa Radija USK Dijana Begović kazala je da je Miljković bio veliki čovjek, sin Bosne i istinski patriota. Bio je obrazovan čovjek na mjestu kakvo mu i pripada.

– Ne slučajno na mjestu komandanta 506. bosanske ove oslobodilačke brigade tada kada je takva jedna ličnost sa svim tim je osobinama trebala biti prva među jednakima. Spreman da se založi za svakoga, posebno za svoje saborce, ljude iz stroja, koji su čuvali onu našu prvu bosanskohercegovačku kapiju Veliku Kladušu od svih tih nasrtaja i iskušenja – dodala je.

Heroji i borci iz svih brigada 5. korpusa prisustvovali su dženazi, a istaknuli su da je to čovjek kome Velika Kladuša, Krajina država Bosna i Hercegovina duguju poštovanje, jer je cijeli svoj život ponosno branio čast i dostojanstvo Velike Kladuše, Krajine i države Bosne i Hercegovine.

Čitaj još:   NEŠTO SE KUHA U POZADINI: "RUSIJA mijenja strategiju, a onda bi moglo sve biti brutalno..." (foto, video)

izvor agencije (FENA)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more