IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA: Ibrahimović- Bratićka, da se IZVINI hoćemo li to učiti, da su ČETNICI DOBRI MOMCI? (video)

Šef poslaničkog kluba Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pitao je danas u Skupštini mandatara Zdravka Krivokapića ograđuje li se od izjava kandidatkinje za ministarku Vesne Bratić i četničkog pokreta.

Podsjetimo, Vesna Bratić ranije je javno istakla da je srpski nacionalista i “žena četnik”. 

“Crna Gora ne smije dozvoliti jednu strašnu poražavajuću činjenicu o potencijalnoj kandidatkinji za ministarku nauke, prosvjete, kulture i sporta – da je ženski četnik. Da li država koja ima čvrste temlje antifašizma i međuvjerskog sklada treba da ima takvog predstavnika na visokoj poziciji u državi?

Da li takva osoba treba da odlučuje o identitetskim pitanjima?

I s pravom se manjinski narodi pitaju da li ćemo mijenjati nastavne planove i programe pa u njima nećemo imati velike stvaraoce predstavnike manjinskih naroda, Avda Međedovića, Ćamila Sijarića…

Da li ćemo učiti da četnici nijesu radili sva ona zla na prostorima Crne Gore, prema svim narodima, posebno prema Bošnjacima, hoćemo li učiti da su to dobri momci, ili ćemo čekati da državni dan bude osnivanje četničkog pokreta u Crnoj Gori”, upitao je Ibrahimović. 

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Za sada niko nema podršku 41 poslanika da bi dobio mandat, bez DPS- a nema stabilne i evropske Vlade CRNE GORE... (foto)

Javnost, kako je rekao, očekuje da se Bratić izvini, zbog žrtava četničkog pokreta. 

“Da li se ograđujete od izjava Bratić, od četničkog pokreta i svih drugih fašističkih pokreta i hoćete li 11. jula posjetiti Srebrenicu, jer je to značajno za regionalnu saradnju”, upitao je Ibrahimović. 

izvor: antenaM

Veče u kojoj je cijela Turska priželjkivala i “dobila” zlatnu i srebrenu medalju na EP u Berlinu…

Gulijev oborio rekord evropskih prvenstava na 200 metara... Bilo je Read more

Čitaj još:   DANIJEL Živković PORUKA mladima: Budite svoji, ne obazirite se na sredinu, u životu radite samo ono što vas ispunjava i čini srećnima... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more