IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL: NERMIN NIKŠIĆ (ni)je znao šta radi drug Bego u Srebrenici… (foto i video)

Bego Bektić i ekipa SDP-ovaca u Srebrenici podržavaju maksimalno čovjeka koji negira genocid Mladena Grujičića… 

SARAJEVO (Srebrenica): Region, Crna Hronika, vijesti, utorak, 02.12..2020…14: 09…  SKANDAL: NERMIN NIKŠIĆ (ni)je znao šta radi drug Bego u Srebrenici… (foto i video)

Nermina Nikšića, kao prvog čovjeka SDP-a, ne amnestira ama baš ništa od komandne odgovornosti u ovom, ne slučaju, ne događaju, ne incidentu, već skandalu.

Jedno je odgovornost lokalnih stranačkih šefova, a drugo glavnog šefa. Jer na sudu se odgovara i zbog nečinjenja – mogao je, ali nije spriječio krađu glasova i izborne prevare koje je Bego počinio u korist negatora genocida.

Skandal u režiji SDP-a u Srebrenici ima dimenziju i političke, a posebno moralne odgovornosti.

Na sve što je rađeno u ovom gradiću, mjesecima su upozoravali i iz inicijative “Moja adresa: Srebrenica”. Ali kako ni Faktorove tekstove nije zarezivao, tako se Nikšić i ekipa nisu osvrtali na Aliju Tabakovića, Ćamila Durakovića, Sadika Ahmetovića, Hamdiju Fejzića…

I tek jučer, kada je SIPA uhapsila Begu Bektića, Muamera Sandžića i Envera Hamzića, svi su se počeli zgražavati, svi su bili šokirani, zatečeni. I svi su bili generali poslije bitke. A bitka je, “drugovi i drugarice”, davno počela jer u Srebrenici se brani, gubi i dobija država BiH. Baš kao što je to slučaj i u Mostaru.

Čitaj još:   SARAEVO: DOBRO DOŠAO KUĆI- Irfan Smajlagić novi selektor rukometne reprezentacije BiH... (foto, video)

Da su “drugovi i drugarice”, a među njima i “najglavniji drug” Nermin Nikšić čitali tekstove koje smo objavljivali još u augustu prošle godine, znali bi da Bego Bektić i ekipa SDP-ovaca u Srebrenici podržavaju maksimalno čovjeka koji negira genocid Mladena Grujičića. 

Sve je već tada nagovještavalo da će “drug Bego” dogovoriti se sa svojim Mladenom, da mu osigura glasove za novi načelnički mandat, a šta je zauzvrat njegov Mladen mu obećao, još se ne zna.

No, postoji mogućnost da su čelnici SDP-a, među kojima je naravno najodgovorniji Nikšić, čitali Faktorove tekstove o Begi Bektiću te ili nisu vjerovali, ili su aminovali to što radi ili jednostavno Srebrenica, općina 8.372 puta važnija od drugih, nije ni zanimala.

Da ih je zanimala, vjerovatno Nikšić ne bi poručivao da neće podržati “bošnjačku koaliciju”, a bila je to probosanska jer su pored SDA, SBB-a, DF-a, SBiH, PDA, zajedničkog kandidata inicijative “Moja adresa: Srebrenica” podržali i njegovi partneri iz BH Bloka, Naša stranka.

– Situacija u Srebrenici nadilazi ideološke i partijske podjele – poručio je u junu ove godine iz ovog grada predsjednik Naše stranke Predrag Kojović.

Prvi tekst o “Begi omiljenom Grujičićevom Bošnjaku” objavili smo 28. augusta 2019. Naveli da osim što je stalno uz načelnika Mladena, prisustvuje čak i obilježavanju neustavnog 9. januara, kao jedini Bošnjak iz Srebrenice, da diže tri prsta… Svaki izneseni argument o Begi potkrijepili smo i fotografijama, koje su poslije naprasno nestale sa Facebooka...

Izvor Faktor.ba

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 14. oktobar 2023. godine
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more