IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA: Vučurović učesnike Patriotskog skupa nazvao NEONACISTIMA a NIJE BILO GENOCIDA…(video)

Nastavljena je sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj bi poslanici trebalo da glasaju o prijedlogu mandatara Zdravka Krivokapića za sastav nove Vlade.

U svom izlaganju, poslanik DF-a Jovan Vučurović učesnike Patriotskog skupa, održanom 6. septembra, nazvao je neonacistima.

“Niko ne pominje neke neonaciste koji su se okupili 6. septembra”, rekao je Vučurović i policiju označio kao krivca za događaje događaje iz 22. avgusta.

Dodao je i da je isključivo srpski narod stvarao Crnu Goru.

Poslanik LP Andrija Popović zamjerio je Bečiću što nije reagovao na to što je 50 000 Crnogoraca na, kako je Popović kazao, veličanstvenom skupu Vučurović nazvao neonacistima. Bečić je kazao da je opominjao Vučuroviča.

I Dragutin Papović kazao je Bečiću da je trebalo Vučuroviću oduzeti riječ. Vučurovićevo ponašanje okarakterisao je kao antiparlamentarno. 

“Kad neko skandira Viva Montenegro, nešto što je usklik iz 12. jula 1941, onda ja kažem da je to bio skup neonacista”, pojasnio je Vučurović.

Čitaj još:   BRAVO za Sedmu crnogorsku brigadu: Razbili su ‘gvozdeni’ četnički puk Pavla Đurišića avgusta 1944. na Krnovu... (1) (foto, video)

Slaven Radunović kazao je Bečiću da ima uvažavanja i razumijevanja za teške riječi DF-a jer, kako je kazao, kad Demokrate nijesu bile u Skupštini, protiv DPS-a se borio, kako je naveo, DF.

“Ne možemo dozvoliti da Crna Gora bude jednog naroda. Crna Gora je zemlja svih nas, zato je najljepša država”, odgovorio je Ervin Ibrahimović i pitao Krivokapića kako misli da uz ovakvu podršku ispuni svoje obećanje da će zaustaviti podjele u Crnoj Gori.

U Srebrenici nije bio genocid, na to mu je odgovorio Vučurović.

izvor: antenaM

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more