IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN NASTAVLJA ŠOU: Govorio Srbima i Albancima, svađi i MIM izjavi… (foto i video)

“Dritan Abazović koji nije propuštao priliku da odreaguje na prozivke od strane poslanika DPS-a, na kraju, je njegov nastup postao predmet šale na Internetu, a sam Abazović- mim…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 05.12.2020…19: 59… DRITAN NASTAVLJA ŠOU: Govorio Srbima i Albancima, svađi i MIM izjavi… (foto i video)

Za nama je buran dan u crnogorskoj skupštini u kome je izborom nove vlade na čelu sa Zdravkom Krivokapićem, poslije 30 godina i zvanično smenjen DPS MIla Đukanovića.

Burnim scenama, prepirkama i okršajima doprinio je i vođa koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović koji nije propuštao priliku da uvijek odreaguje na prozivke od strane poslanika DPS-a. Na kraju, je njegov nastup u skupštini postao predmet šale na Internetu, a sam Abazović – mim.

On je, tokom dvodnevne sednice, koja je kulminirala izvorom nove vlade, govorio o odnosu Srba i Albanaca, etničkoj pripadnosti i saradnji, odnosima sa Srbijom, dugovima koje je ostavio režim DPS-a… Isječci njegovih govora preplavili su društvene mreže.

DRITAN Abazović se osvrnuo i na pomen “jednonacionalne vlade” od strane poslanika DPS-a.

– Sram vas bilo! Pa ja nisam etnički ni Srbin ni Crnogorac rekao je Abazović koji je po nacionalnosti Albanac.

On je istakao da “ne mogu da se broje krvna zrnca” u skupštini ili bilo gdje.

Čitaj još:   ANDRIJA Mandić: Ne znam kako je MILOJKO Spajić uvjerio JAKOVA Milatovića da ima 41 potpis poslanika za formiranje Vlade... (foto)

– Vi hoćete da nas svađate!? Da objasnite kulturnu matricu da neko ko je Albanac ne može da sarađuje sa Srbima!? Može! Šta je problem!? Ovo je zajednička država! – rekao je Abazović.

Dodao je i da želi da gradi najbolje međususjedske odnose sa Srbijom.

– Što se tiče odnosa sa Srbijom- krenućemo od nule. Nova vlada treba i da gradi nove odnose. Sa svim državama u regionu treba da gradimo najbolju moguću saradnju- naglasio je.

Govorio je glasno i na momente uznemireno, taman toliko da je jedna od opaski na njegov račun od strane poslanika DPS bila da Dritan “treba da popije lijek za smirenje”. Drugi poslanici su a i njegov nastup ocijenili kao “buku i bijes”.

Baš zbog takvog nastupa Abazović je na društvenim mrežama završio kao “mim”- odnosno kao šala

Na tviteru je naime izdvojem trenutak u kome Dritanu kolege i da poslanici govore da se smiri, međutim on im zajapuren uzvraća riječima:”Nemojte mi govoriti da se smirim! Ja sam vrlo smiren i vrlo relaksiran”.

Tviteraš je ovaj kratak snimak pretvorio u šalu pa je u opis iznad videa a i dodao: “Kad mi neki pošalju poruku da se smirim malo, da ne srbujem ja previše”, aludirajući ironično na Dritanov emotivan nastup kao i na to i taj aktuleno pitanje u Crnoj Gori ko je prosrpski, a ko rocrngorski orijentisan…

Čitaj još:   NAJMLAĐI PACIJENT NA SAJMU IMA 19 GODINA, A NAJSTARIJI... (foto)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more