IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Građani svjedočili primitivnom nacionalizmu, tražimo kazne … (foto i video)

Pristalice nove vlasti sinoć su i u Podgorici ponovile scenario provociranja građana i građanskog mira, navodnim slavljeničkim, a zapravo plaćeničkim kolonama automobila, iz kojih se čulo skandiranje  “ovo je Srbija“, saopšteno je iz OO DPS Glavnog grada

“Vinovnici narušavanja javnog reda i mira koristili su se oprobanim metodama zastrašivanja, i agresivnog pokušaja posrbljavanja, samo dan nakon što su njihovi politički prvaci sjeli u fotelje Vlade Crne Gore. Na ovaj način pokušali su da novom premijeru pokažu šta od njega i njegove apostolske družine očekuju.

Oblici malograđanštine pokazali su, usput, kako premijer Krivokapić nema ni trunke političke moći nad svojim pristalicama, koje su samo dan nakon što je pred poslanicima crnogorske Skupštine položio zakletvu pokazale da će Crnom Gorom upravljati oni, i njihovi mentori, sa ulice, a ne njihov premijer iz Vlade.

Po jutru se dan poznaje, pa smo zato uvjereni da će u danima koji su pred nama premijer stavku po stavku, u susret očekivanjima svog biračkog tijela, pogaziti postizborni Sporazum lidera tadašnje opozicije, a naročito one tačke koje se tiču crnogorske državnosti”, piše u saopštenju.

Čitaj još:   "Izađi napolje": Verbalni sukob IVANA Vukovića i MILANA Kneževića, na sjednici Skupštine CRNE GORE... (foto)

Kako su naveli, građani su juče svjedočili primitivnom i agresivnom nacionalizmu kojeg se Podgorica uvijek gnušala.

“U glavnom gradu Crne Gore, nikad se ljudi nijesu dijelili po nacionalnoj i vjerskoj osnovi, jer Podgorica je ogledalo, građanske i savremene Crne Gore. Zato kao partija koja čini vlast u Glavnom gradu, svakim svojim potezom, trudićemo se da odbranimo vrijednosne temelje našeg grada, insistirajući da se kazne svi oni koji narušavaju mir i građanske temelje stamene i ponosne Podgorice”, piše u saopštenju.

izvor: antenaM

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more