IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA GRADA KONJICA: Pandemija, otela Dženana Kovačića, obnovio ćupriju u svojoj čaršiji… (foto)

OTIŠAO NAM JE I DŽENAN KOVAČIĆ…

KONJICA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 07.12.2020… 09: 51… TUGA GRADA KONJICA: Pandemija, otela Dženana Kovačića, obnovio ćupriju u svojoj čaršiji… (foto)

Od posljedica koronavirusa preminuo je Dženan Kovačić iz Konjica, još jedan istaknuti arhitekt i urbanist.

Informacija o Kovačićevoj smrti objavljena je prvo i na službenoj stranici Asocijacije arhitekata u BiH, čiji je Dženan bio dugogodišnji član.

– Opet, opet nam je pandemija otela još jednog člana. Dženan Kovačić iz Konjica, arhitekt, urbanist, dugogodišnji član AABiH izgubio je bitku sa virusom COVID-19…

Gospodin Kovačić u nekoliko navrata je bio član upravnog kao i nadzornog odbora AABiH, jedan od ljudi koji su uvijek bili od velike pomoći Asocijaciji na čemu mu se najiskrenije zahvaljujemo…

Čitaj još:   EVO ŠTA ZNAČI PANDEMIJA: Koji uslovi moraju biti, DA SE PROGLASI OVO STANJE...(foto)

Svoj autorski pečat ostavio je u Konjicu, prvenstveno kao urbanist, ali i kao projektant…

Jedan je od najzaslužnijih za urbanističku revitalizaciju Konjica, a kruna tih poduhvata je rekonstrukcija konjičke ćuprije.

Konjic je izgubio vrsnog arhitektu ali i kako smo čuli i to vrsnog igrača tavle. Izraze duboke žalosti upućujemo sinu Dini, također našem članu , arhitekti, supruzi te rodbini i prijateljima naveli su a i u samoj objavi Asocijacije arhitekata u BiH.

Izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more