IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Doc. dr Ramčilović: U Skupštini CG negirali genocid u Srebrenici, Bečić na to nije reagovao… (foto)

Povodom formiranja nove Vlade Crne Gore umjesto čestitke želim napisati nekoliko riječi koje pišem kao svoj lični stav i prije svega kao čovjek čiji su korijeni vezani za Sandžak…

SKOPLJE: Region, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 07.12.2020… 23: 51… Doc dr Ramčilović: U Skupštini CG negirali genocid u Srebrenici, Bečić na to nije reagovao… (foto)

Piše: Doc. dr Zećir Ramčilović, poslanik u Skupštini RS Makedonije…

Rezultati izbora u Crnoj Gori pokazali da građani žele određene promjene, prije svega intenzivniji napredak na svim poljima života, te borbu protiv korupcije i vladanje prava, društvo u kojem će svi građani biti jednaki u svojim pravima i obavezama.

Crna Gora je multietnička i multikonfesionalna država i nova Vlada bi treba da odražava njenu realnost sa kvalitetnim kadrom i svih njenih naroda. Na žalost nova Vlada sad premijera Krivokapića sastavljena je na srpskom etničkom, kao i jednovjerskom principu, što je po meni za Bošnjake u Crnoj Gori krajnje nekorektno i neprihvatljvo.

A, vi dobro znate da ima Bošnjaka u Sandžaku i Crnoj Gori koji su kvalitetni koji su eksperti raznih oblasti spremni da izvršavaju najznačajnije državne funkcije u interes svih građana Crne Gore.

Čitaj još:   ANDRIJA Nikolić povodom napada na dr JEVTA Erakovića: Zahtijevamo hitan i efikasan odgovor države na nasilje! (foto)

Ono, što me posebno pogodilo i motiviralo da napišem ovaj javni status su diskusije koje su se vodile na skupštinskoj sjednici.

Vjerovatno ohrabreni ovakvim sastavom Vlade u Skupštini Crne Gore negirao se genocid u Srebrenici, a pritom da na ovakav govor mržnje nije bilo reakcije od Predsjednika Skupštine Bečića koji je dio i te iste parlamentarne većine.

To je nedopustivo i krajnje zabrinjavajuće za Bošnjake u Crnoj Gori i šire. Ćutanje novih nosioca vlasti na negiranje genocida u Srebrenici, je na neki način i odobravanje koje neki radikalni krugovi mogu iskoristiti kao motiv za djelovanje.

Na žalost ovakav slijed događaja je izazvao i moju reakciju i osudu svih Bošnjaka i svih progresivnih sila u Crnoj Gori i svijetu. Ukoliko želite i da pokažete svoj demokratski kapacitet pored izvinjenja Bošnjacima, i to najmanje što treba da uradite je da kao parlamentarna većina i kao Skupština usvojite poslednju Rezoluciju Evropskog parlamenta 9. jula 2015. o obilježavanju genocida na Srebrenicu (2015/2747(RSP)) i isti će te svakog 11. jula obilježavati u Skupštini Crne Gore čime će te se istim pridružiti cijelom normalnom svijetu koji na ovaj način šalje poruku osude za počinjeno i poruku mira kako se nikada ne bi ponovio neki i slični genocid...

Čitaj još:   OVO SU TAJNE ŽIVOTA: Jeste li znali da najbolji ljudi najlošije prođu...

Izvor Antena M

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more