IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO O VUČIĆU: Nemamo nikakvu komunikaciju (foto i video)

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović izjavio je da sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nema komunikaciju niti poslovni odnos i odbacio ocjene da ga je Evropska unija (EU) “pustila niz vodu”.

U intervjuu agenciji Beta Đukanović je rekao da mu se srpski predsjednik Aleksandar Vučić nije javio niti tražio sastanak sa njim kada je bio na sahrani mitropolita Amfilohija u Podgorici i dodao da na Vučićevu posjetu Crnoj Gori gleda kao na privatnu.

“I ja kada odem u privatnu posjetu u Beograd ne javljam se nikome od mojih kolega u državnoj vlasti u Srbiji”, rekao je on.

Đukanović je rekao i da nakon izbora 30. avgusta nije imao komunikaciju sa srpskim predsjednikom.

Povodom Vučićeve izjave da je “užasnut antisrpskom kampanjom u Crnoj Gori”, Đukanović je naveo da takve tvrdnje gotovo ne zaslužuju komentar.

“Pogledajte preglede srpske štampe uključujući i izvještaje tih analitičkih centara koji su se bavili medijskom scenom regiona i vidjećete da su već registrovali nekoliko desetina hiljada tekstova sa, neprijateljskom porukum prema Crnoj Gori, sa neskrivenom potrebom miješanja ne samo u medijski već u unutrašnjopolitički život, tako da u tom smislu govoriti o antisrpskoj kampanji u Crnoj Gori smatram da je bespredmetno”, rekao je Đukanović.

Komentarišući ocene pojedinih analitičara da je Vučić svojom posetom ustvari “označio teritoriju i pokazao ko je gazda u Crnoj Gori”, Đukanović je rekao da ne razmišlja na taj način.

Čitaj još:   "VESELO VEČE" POZIV MILE DODIKA OSUĐEN NA NEUSPJEH: Srpskog jedinstva nema, odbili ga iz ovih stranaka... (foto, video)

“Gazde nad Crnom Gorom nema i neće ga biti. Crnoj Gori ne treba gazda, ni iz Crne Gore, ni iz okruženja. Crna Gora je suvjerena država koja je svoju suvjerenost obezbjedila u jednom mukotrpnom procesu borbe za svoj identitet koji joj je bio brutalno otet u procesima nakon Prvog svjetskog rata”, kazao je Đukanović.

On je poručio da ako negde postoji takva ideja u “okruženju ili na nekim udaljenim adresama na nju je pametno zaboraviti”.

izvor: beta

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more