IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA: “Nova Vlada ne može da uradi ništa po pitanju AMBASADORA Božovića- OSTAJE PERSONA NON GRATA”

Da sam ja ambasador u nekoj zemlji, vjerovatno ne bih javno, bez obzira na lično mišljenje, izlazio sa stavovima koji mogu biti osjetljivi po unutrašnji konsenzus te države, izjavio je ministar spoljnih poslova Crne Gore Đorđe Radulović, napominjući da nova vlada nije u mogućnosti da bilo šta uradi po pitanju “pomilovanja” Vladimira Božovića.

Da je u trenutku spornih izjava Božovića bio šef diplomatije, Radulović tvrdi da bi ambasadora pozvao na razgovor i ”zamolio ga da se takve akcije više ne ponavljaju i da bi protjerivanje ambasadora vjerovatno bio poslednji čin”.

“Indikativno je što se to desilo četiri dana pred stupanje na dužnost nove vlade. Nova vlada smatra da protjerivanje ambasadora nije mjera dobrosusjedskih odnosa”, rekao je Radulović za TV Vijesti.

Čitaj još:   JEVTO Eraković: SPC negira NEZAVISNOST CRNE GORE, to nijedan funkcioner DPS- a ne smije ignorisati...

Diplomate, kaže, treba da gledaju u budućnost, a ne u prošlost.

Smatra da je tema oko protjerivanja Božovića još jedna koja dijeli crnogorsko društvo: “Tokom mandata ove vlade trudićemo se da broj tih tema smanjimo na što je moguće manju mjeru”.

U ovom trenutku, rekao je Radulović, nažalost nije moguće povući odluku o protjerivanju ambasadora Božovića, jer je Crna Gora državi Srbiji uručila notu da je on persona non grata.

izvor: vijesti.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more