IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS JAK VJETAR, STIŽE I SNIJEG: Gdje će, kada i koliko padati narednih dana… (foto)

 Jutarnja temperatura zraka između -1 i 3°C, a dnevna između 3 i 12°C…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti, petak, 11. 12. 2020…11: 51… DANAS JAK VJETAR STIŽE I SNIJEG: Gdje će, kada i koliko padati narednih dana… (foto)

Početkom sljedeće sedmice (14.12.) prema i svim raspoloživim sinoptičkim proračunima prognozira se stabilno vrijeme i nešto više sunčanih intervala.

U jutarnjim satima u Bosni je moguć slab mraz, dnevne temperature zraka bit će niže u odnosu na prethodni period.

U kotlinama i duž riječnih tokova Bosne moguća je magla ili je to niska oblačnost. Minimalne temperature zraka varirat će između -1°C i 4°C u Bosni, do 6°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se i to između 2°C i 6°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 9°C

Slaba kiša se očekuje na području Hercegovine i jugoistoku Bosne u poslijepodnevnim i večernjim satima. Na planinama će padati slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 3°C, a dnevna između 3 i 12°C.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati (°C): Bjelašnica -4; Bugojno 1; Jajce 2; Drvar, Ivan-sedlo i Tuzla 3; Bihać, Gradačac, Livno i Sanski Most 4; Zenica 5; Sarajevo 6; Široki Brijeg 7; Mostar 8; Grude, Neum i Stolac 9°C;

Čitaj još:   OSLO: Osumnjičen za špijunažu ruski diplomata i mora da napusti Norvešku... (foto i video)

petak 11.12.2020. godine
Biometeorološke prilike biće nešto ugodnije pod uticajem je i stabilnijeg vremena i povremenih, kraćih sunčanih intervala u dijelu Bosne. Tako je i preporučljivo posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura tokom jutarnjih sati. Također, moguća je pojava magle u unutrašnjosti i porast zagađenja zraka u gradskim sredinama. Mada će u Hercegovini biti toplije, povećana naoblaka i povremene padavine, kod osjetljivih osoba mogu uzrokovati poteškoće poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. 

subota 12.12.2020. godine
Obzirom da će u unutrašnjosti preovladavati hladno i maglovito vrijeme većim dijelom dana, hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, naročito je i astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima. Neophodno je da se reducira kretanje, te povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti se i od nižih temperatura. Danju će, uz blago zatopljenje, biti prikladnije za sami boravak na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina. U Hercegovini malo ugodnije, uz umjereno sjeverno strujanje koje ne bi trebalo praviti veće probleme osjetljivim osobama.

U nedjelju oblačno u Bosni i na sjeveru Hercegovine. U većem dijelu dana Hercegovine prije podne razvedravanje. Slaba kiša je moguća na istoku, sjeveroistoku, sjeveru i centralnim područjima Bosne. Na planinama slab snijeg. U Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 4°C, a dnevna između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C…

Čitaj još:   TITA NI BOMBA NIJE SPRIJEČILA DA GOVORI: Uprkos incidentu BROZ je održao govor, a poslušajte kako je pričao na ENGLESKOM... (foto, video)

http://ibalkan.net

ZA DANAS MALO SUNCA, SUTRA PRIPREMITE KAPUTE…

REGION Balkana a na području Bosne i Hercegovine nastavlja se Read more

VRIJEME: Do početka vikenda padavine, kiša, pljuskovi i grmljavina…

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme sunčano uz umjerenu Read more

DANAS NESTABILNO S PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM…

LJETO SE BAŠ ZAINATILO: Evo gdje će, kada i koliko Read more