IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: DRITANA ČUVA POLICIJA!!!

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović dobio je u petak policijsko obezbjeđenje, potvrđeno je podgoričkim Vijestima iz više izvora. Potpredsjednik Vlade nije štićena ličnost, prema vladinoj Odluci o određivanju lica i objekata koje obezbjeđuje Uprava policije.

To je učinjeno samo nekoliko dana nakon što je iz Uprave policije saopšteno da njihovi službenici ne raspolažu podacima da je ugrožena njegova ili bezbjednost članova njegove porodice.

Prema informacijama Vijesti, pet policijskih službenika zaduženo je za pratnju lidera Građanskog pokreta URA (GP URA), koji je imenovan za potpredsjednika Vlade za koordinaciju službi bezbjednosti.

Iz Uprave policije nisu se oglašavali tim povodom kako bi objasnili da li su ustanovili da Abazoviću prijeti opasnost.

Izvor Vijesti tvrdi da je Abazoviću obezbjeđenje dato na osnovu mišljenja Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB). Isti sagovornik rekao je da je ANB navodno i ranije predložila obezbjeđenje za Abazovića, ali da su u policiji smatrali da za time ne postoji potreba.

Čitaj još:   BEOGRADSKI POLITIČAR ZATRESAO CRNU GORU: „DRITAN ĆE BITI IZIGRAN…“

Ta informacija nije potvrđena.

Potpredsjednik Vlade nije štićena ličnost, prema vladinoj Odluci o određivanju lica i objekata koje obezbjeđuje Uprava policije.

Iz Uprave policije nedavno su saopštili da će preduzeti opsežne mjere da utvrde da li bezbjednost tog političara planira da ugrozi jedan od šefova kriminalnog klana iz regiona, nakon što je GP URA saopštila da njihova saznanja govore da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi život Abazovića.

izvor: vijesti

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more