IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRIZNI ŠTAB SUTRA ĆE DONIJETI NOVE MJERE: U Srbiju samo uz PCR test ili karantin od 10 dana… (foto)

Oje kazao za RTS epidemiolog Branislav Tiodorović, test ne bi smio i biti stariji od 48 sati, oni koji nemaju PCR test moraće u karantin na 10 dana…

BEOGRAD: Region, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja,13.. 12.2020…09: 51… KRIZNI ŠTAB SUTRA ĆE DONIJETI NOVE MJERE: U Srbiju samo uz PCR test ili karantin od 10 dana… (foto)

Krizni štab Srbije sjutra će donijeti nove mjere, među kojima je obavezan PCR test za sve koji ulaze u Srbiju, kazao je za RTS epidemiolog Branislav Tiodorović.

Test dakle ne bi smio biti stariji od 48 sati. Oni koji nemaju PCR test moraće u karantin na 10 dana.

“Bez obzira na to što smo najbolji u regionu u hospitalizaciji, zato se sad imamo pune bolnice. Imamo i najviše testiranih na Balkanu. Pored toga, imamo najnižu stopu smrtnosti. Očekivali smo stabilizaciju do ovog termina, ali to se nije desilo. Imamo stagnaciju, zato ćemo sjutra donijeti nove mjere, koje će biti efikasnije”, rekao je Tiodorović za RTS.

Čitaj još:   POSLANIK ĐORĐE MIKETIĆ PREKREČIO MURAL RATKU MLADIĆU: "Preko lica zločinca naslikali smo srce, danas smo brisali slova zahvalnosti đeneralu smrti" (foto, video)

Na pitanje šta je na stolu sutrašnjeg zasedanja Kriznog štaba, Tiodorović odgovara:

“Postojeće mjere su dobre, ako budu sprovođene. Veliki grad kao što je sada i Beograd može da ima samo jedan posto oboljelih, što je 25.000 ljudi, a to je oko 1.000 ljudi dnevno u bolnicama i ambulantama. Svi imamo nekog i to u porodici ili radnom mjestu nekog ko je u bolnici”, rekao je Tiodorović.

On napominje i da nam ne treba “lažni populizam” i da će, ako se ovako nastavi, Krizni štab morati da razmišlja o uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa.

“To sve zavisi da li ćemo pokazati odgovornost”, istakao je epidemiolog.

Sutra sednica kriznog štaba zakazana je za ponedeljak u 15.30.

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more