IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RIJEČ METEOROLOGA: Prognoza za danas kiša i snijeg… (foto)

Danas će u većem dijelu regiona preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno i ponegdje sa slabom kišom ili rosuljom…

SARAJEVO: Region, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja,13.. 12.2020…08: 51… RIJEČ METEOROLOGA: Prognoza za danas kiša i snijeg… (foto)

Prema raspoloživim sinoptičkim proračunima prognozira se manje stabilno vrijeme sa nešto kraćim sunčanim intervala. U jutarnjim satima u Bosni je moguć slab mraz, a dnevne temperature zraka bit će niže u odnosu i na sve prethodne periode.

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne pada slaba kiša ili rosulja.

Temperature zraka u 08 satii: Bjelašnica -3; Ivan-sedlo 0; Bugojno 1; Tuzla 2; Gradačac, Sanski Most 3; Bihać, Sarajevo-Bjelave 4; Zenica 5; Livno 6; Široki Brijeg 9; Grude 10; Mostar, Neum 11;

Danas će u većem dijelu Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno i ponegdje sa slabom kišom ili rosuljom.

U višim područjima centralne i istočne Bosna i na planinama povremeno sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini i na jugozaopadu Bosne pretežni sunčano.

Čitaj još:   Vic dana Ko je gazda u Mujinoj kući...

Vjetar u Bosni uglavnom slab sjevereni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 3 do 8, na jugu od 10 do 14 stepeni.

nedjelja 13.12.2020. godine
Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Tmurno je i maglovito vrijeme u unutrašnjosti, uz mjestimične slabije padavine, kao i taj pojačan osjet hladnoće, kod većine meteoropata uzrokovaće tegobe. Hronični a to bolesnici trebali bi reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima, ne naročito astmatičari i osobe sa ishemijskim bolestima. Sa odmicanjem dana, opšta slika će se postepeno poboljšavati. U Hercegovini prohladno, sa više sunca od sredine dana, pri tome će bura povremeno remetiti ugođaj.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slaba kiša ili rosuljom. Dnevna temperatura oko 4 stepena…

Izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more