IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA VELIKA: Damir Kukuruzović, džez gitarista u 46. godini izgubio borbu od korone… (foto i video)

Džez gitaristu Damir Kukuruzović prestralo je da kuca srce u 46. godini u bolnici u Zagrebu od posljedica koronavirusa, prenijeli su brojni regionalni mediji…

ZAGREB: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, subota,12.. 12.2020…22: 51… TUGA VELIKA: Damir Kukuruzović, džez gitarista u 46. godini izgubio borbu od korone… (foto i video)

DAMIR Kukuruzović, poznat posljednjih godina po saradnji sa slovenačkim kantautorom Zoranom Predinom, koji je jedan od najboljih hrvatskih džez gitarista i dobitnik je brojnih priznanja, piše zagrebački “Jutarnji list”, a sve dodajući da su kritičari isticali da je on gitarski virtuoz koji je i uz izuzetne sviračke vještine uspijeva da dosegne najviši estetski nivo.

Damir Kukuruzović, najistaknutiji predstavnik prvo je muzike Đanga Rajnharta i Stefana Grapelija, poznate i kao džipsi-sving, a osnivač je Siscia džez kluba u rodni Sisak dovodio je vrhunske svjetske muzičare , a sarađivao sa najvećim muzičkim imenima savremenog džeza, među kojima su Stohelo Rozenberg, Pol Šafer, Robin Nolan i mnogi drugi, podsjeća zagrebački dnevnik.

Godine 2011. dodijeljena mu je nagrada za najistaknutijeg akustičnog jazz gitaristu Hrvatske, a 2013. godine dobija priznanje za to izuzetno gitarsko umijeće i promociju hrvatske jazz muzike u svijetu…

Čitaj još:   BOGATI ŠEIK NUDI 200 miliona EURA za DVORAC Dragane Mirković ...

izvor Jutarnji list.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more