IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VLADA UROŠA NEJAKIH: Počela bojkot službenika koji su naslijeđeni od DPS- a… (foto)

Ovo je revanšizam „po dubini“…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 14. 12. 20 20…12: 51… VLADA UROŠA NEJAKIH: Počela bojkot službenika koji su naslijeđeni od DPS- a (foto)

Nova Vlada Zdravka Krivokapića počela je evo otvoreni bojkot svojih službenika u ministarstvima na rukovodećim pozicijama koji su i sada naslijeđeni od bivše vlasti, koji zbog takvog ignorantskog odnosa a koji otvoreno sumnjaju na revanšizam.

Više izvora Pobjede iz stare vlasti koji su sačekali nove ministre saopštili su Pobjedi da im je na sastancima saopšteno ,,da se nemaju što na konkurse prijavljivati jer su partije pripremile svoje spiskove po dubini“.

”Gotovo svim generalnim direktorima u direktoratima, kojih je na tom nivou Vlade gotovo stotinu, je na sastancima saopšteno da će za opšti javni konkurs političke partije nove većine dati spisak, ,,kao što se sve radilo proteklih 30 godina“, da nemaju što da se prijavljuju” saopštilo je Pobjedi više izvora iz Vlade.

Razgovori sa vladinim službenicima na rukovodećim pozicijama koje je i postavila bivša vlast poklapaju se sa prijedlogom novog zakona o državnim službenicima i namještenicima sa kojim nova većina znatno liberalizovala i smanjila kriterijume za rukovodeće pozicije u državnom aparatu.

Po tom prijedlogu, koji je izazvao oštre reakcije dijela javnosti, dakle i na rukovodeću funkciju može biti postavljeno i lice protiv kojeg je pokrenut krivični postupak i koje nema niti jednu godinu iskustva na nekom rukovodećem mjestu.

”Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta sva ministarstva treba da izrade do 6. januara što je prekratak rok za izradu tako ozbiljnog akta, koji je ključan a i za dalje funkcionisanje ministarstava. Tek kad pravilnik za svako ministarstvo pojedinačno donese Vlada, ide se u raspisivanje javnih konkursa za izbor visoko rukovodnog kadra” saopštili su izvore Pobjede iz Vlade.

Izvori Pobjede iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma tvrde da ministar Ratko Mitrović dva državna sekretara Aleksandar Ašanin i Danilo Mrdak, koji su poznati po fotografisanju ispred Hrama za vrijeme litija i podršci Srpskoj crkvi – jedino što rade jeste da obilaze i ,,češljaju“ arhivu.

”U bivšem MORT-u nema komunikicije i da sa postojećim generalnim direktorima, niti su im traženi izvještaji o radu, a kamoli planovi za naredni period. Na sastanke se pozivaju samo službenici nižeg ranga, a generalni direktori su zaobiđeni” tvrde izvori Pobjede.

U ovom ministarstvu portparol će biti Dragi Vujačić, koji je dugo radio kao novinar u RTCG, zatim je osnovao produkcijsku kuću i bio je redovan na gotovo svakoj od litija.

Čitaj još:   SKANDAL NAD SKANDALIMA: Hrvatska sve utakmice na EURO- u igrala s ustaškom šahovnicom na grbu... (foto)

U nekim ministarstvima a što je Ministarstvo pravde, prvog dana ministar Vladimir Leposavić obilazio je kancelarije sam, bez pratnje postojećih rukovodilaca i nižim službenicima obećavao da će u narednom periodu napredovati. Odbijao je duži susret i razgovor sa postojećim rukovodiocima, navode izvori Pobjede.

Novi ministar unutrašnjih poslova je otišao i korak dalje, pa je uveo i novi sistem da niko ne smije prići kabinetu ministra bez najave kod sekretarke i pored postojanja dvije sekretarice u kabinetu.

U Ministarstvu zdravlja kojim sad upravlja ,,apostolka“ Jelena Borovinić- Bojović je jasno rečeno pojedinima iz nižeg rukovodnog kadra da neće ostati na pozicijama, što je drastični primjer revanšizma po dubini.

”Iako većini rukovodnog kadra nije direktno rečeno da ne računaju na njih u narednom periodu, jasan ignorantski odnos prema njima im to pokazuje, jer nema konsultacija i zajedničkog planiranja strategije u budućem radu. Sve ovo nesumnjivo pokazuje da su ministri i njihovi državni sekretari imaju jasne instrukcije za sprovođenje revanšizma po dubini, bez vođenja računa ko je pošteno radio svoj posao, a ko se ogriješio o zakon” zaključili su izvori Pobjede.

Prema našim saznanjima, nova ministarka zdravlja povukla je iz penzije dugogodišnju službenicu ovog resora Senku Klikovac i rasporediće je na poziciju savjetnice, a glavni posao joj je sistematizacija.

Borovinić-Bojović zahtijevala je i da joj se dostavi kompletna finansijska dokumentacija, a pogotovo je zainteresovana za rad Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, koje je bilo formirano kao most između struke i Vlade za borbu protiv epidemije korona virusa.

Prema saznanjima Pobjede, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić saopštio je službenicima da će svi biti raspoređeni prema aktu i da o sistematizaciji i da neće biti otpuštanja, će biti preraspoređivani na druge pozicije. Kazao je da im nije namjera da službenički nivo otpuštaju.

Čitaj još:   NIKOLA Zirojević: URA Vučiću poslužila za jednokratnu upotrebu, pečat izdajnika nećete izbrisati nikad... (foto)

Jedan od prvih poteza ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić bio je da Fejsbuk i Tviter stranice ovog resora budu na ćirilici. To, sada, nije učinjeno sa stranicama ostalih ministarstava.

Šefica kabineta Krivokapića supruga funkcionera Skupštine

Ivana Malović, šefica kabineta premijera Zdravka Krivokapića, je supruga Dražena Malovića, koji je rukovodilac Službe za ljudske resurse i opšte poslove u Skupštini Crne Gore, a angažovao ga je nekadašnji generalni sekretar Skupštine Milan Radović.

Uprkos vlasničkom pravu, Dražen Malović se prijavio na konkurs Skupštine 2018. godine, kojim je bio plan da se zaposlenima pomogne u rješavanju stambenog pitanja i dobio je 8.000 eura, iako je u imovinskom kartonu naveo da su on i supruga vlasnici tri stana.

Biro za odnose sa javnošću će, prema informacijama Pobjede, voditi Andrijana Đordan sa Filološkog fakulteta, dok će Ananije Jovanović, novinar Vijesti, biti savjetnik za medije premijera Krivokapića. Tako je Adtijana Đordan je u petak održala kratak sastanak sa zaposlenima, upoznala se sa njima i najavila sastanke tokom ove sedmice.

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more