IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO KOMŠIĆ OBRATIO SE NACIJI: Otkrio razloge odbijanja sastanka sa Lavrovim… (foto)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić saopćio je razloge zbog kojih je odbio susret sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejem Lavrovom…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, utorak,15. 12. 2020…11: 31… ŽELJKO KOMŠIĆ OBRATIO SE NACIJI: Otkrio razloge odbijanja sastanka sa Lavrovim… (foto)

– Mislim da mogu govoriti i u ime gospodina Džaferovića u ovom slučaju. Naime, svima je jasno da Lavrov ima isplanirane poteze koji šalju poruku…

Nedostatak državne zastave na jučerašnjem sastanku s Dodikom nije greška protokola, riječ je o čovjeku koji je savršeno informisan a i to o svemu. To doživljavamo kao jednu vrstu nipodaštavanja naše zemlje, pokazao je nepoštivanje Ustava i državnog sistema.

Očekujem da svi oni koji govore predstavljaju Rusku Federaciju, da poštuju odluke institucija BiH. Da stvar bude gora, sinoć je na društvenim mrežama objavljen stav glasnogovornice gospodina Lavrova, koji jeste ta jedna vrsta prijetnje. Možda izrečena diplomatskim rječnikom, ali jeste prijetnja”, to je kazao je Komšić.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković: RS nije država niti će ikada biti, NASTALA JE NA GENOCIDU

U vrijeme obraćanja Džaferovića i Komšića dok sam predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ugostio je u Sarajevu, i to u zgradi Predsjedništvu BiH, i to je ministar vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova. 

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more