IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVA VLADA KRŠI ZAKON: Krije odluke o imenovanjima ne objavljuju dnevni red sa sjednica… (foto)

Vlada ne objavljuje dnevni red ni sa sjednica niti odluke, posebno one o imenovanjima, čime krši odluku o objavljivanju materijala sa sjednica…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 18.12.2020…09: 11… NOVA VLADA KRŠI ZAKON: Krije odluke o imenovanjima ne objavljuju dnevni red sa sjednica… (foto)

Ta odluka donijeta je još 2011. godine, ali nakon prvih sjednica nove vlade nema d nevnog reda, niti objavljenih odluka o imenovanju.

Premijer Zdravko Krivokapić juče je novinarima kazao da bi volio da sve materijale vidi odmah objavljene.

Ali prosto, broj obaveza, a vidjećete koliko je to bilo tačaka dnevnog reda, i pripremiti taj materijal i biti efikasan, dovoljno govori. Ja se izvinjavam svima, ali ja sam vama rekao da je prvi princip transparentnost…

To što sada fizički ne možemo to da obezbijedimo je problem uhodavanja. Ubuduće se to neće dešavati. Imaćete sjednice koje će biti transparentne, makar dva ili tri dana unaprijed, nakon rada komisija koje treba da odrade svoj dio posla….

Čitaj još:   VIC DANA Kako se zove Rus koji puši tri cigare u BUDVI? (foto)

I ovog puta smo iskoristili poslovnik o radu i kroz komisije provukli određena rješenja. Zato smo bukvalno u dva i po dana smo i završili s komisijama, a u tri imali sjednicu Vlade. To je jedini razlog”, rekao je Krivokapić.

Pomenutom odlukom određuju se vrste materijala sa sjednice Vlade Crne Gore koji se objavljuju na vladinom portalu i propisuje način i postupak njihovog objavljivanja.

Materijal, u smislu ove odluke, jeste predlog dnevnog reda sjednice Vlade, materijal koji Vlada razmatra na sjednici za koji nije određen odgovarajući stepen tajnosti u skladu sa zakonom nacrt zakona, predlog zakona, izvještaj o javnoj raspravi, predlozi uredbi, odluka, strategija, planova, izvještaja i informacija, nacrt, odnosno predlog ugovora, predlog rješenja o imenovanju, postavljenju ili razrješenju. Takođe, i verifikovani zaključak Vlade donijet povodom razmatranja materijala koji je objavljen.

Predlog dnevnog reda, materijal za odgovarajuću tačku dnevnog reda i verifikovani zaključak Vlade, administrator portala Vlade iz Biroa za odnose s javnošću odmah po prijemu postavlja na vladin portal.

Izvor rtcg

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more