IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ PRELOMIO: Na čelu ANB- a Vukšić, Damjanović v.d. šefa policije… (foto i video)

Na sjednici Vlade razmatrali su predlog da za v.d. direktora Uprave policije privremeno postave Dragana Blagojevića, ali su od te namjere odustali…

PODGORICA: Regija, Recepti, Zanimljivosti, vijesti, petak,18.12.2020…00: 11 …  ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ PRELOMIO: Na čelu ANB- a Vukšić, Damjanović v.d. šefa policije… (foto i video)

Vlada je danas utvrdila predlog izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da će ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić dati sva potrebna objašnjenja.

„U tom procesu konsultovali smo sve tradicionalne vjerske zajednice u Crnoj Gori i došli do rješenja koje je prihvatljivo za sve zainteresovane strane“, kazao je Krivokapić.

Donijeli su kaže odluku i da v.d. direktora ANB-a bude Dejan Vukšić. Direktor Veselin Veljović, kako kaže Krivokapić, podnio je ostavku na mjesto direktora policije.

Istakao je da su konstatovali da ne može onaj ko je na bilo koji način ugrožavao poslanike da bude direktor policije.

“Jeste da je taj prijedlog postojao”, naveo je Krivokapić, misleći na Dragana Blagojevića.

Novi v.d. direktora UP će biti Vesko Damjanović, pojasnio je on.

Vlada je, na današnjoj sjednici, u skladu sa prioritetnim opredjeljenjem za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, donijela Odluku formiranju Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou.

Naglašeno je da Nacionalni savjet predstavlja neophodni mehanizam za borbu protiv najozbiljnijeg i najštetnijeg oblika te pojave, čime će se povećati javna odgovornost, te stvoriti pretpostavke za ispunjavanje ciljeva u odnosu na očekivanja građana.

Čitaj još:   POGINULI U CRNOJ GORI: Irena, sahranjena u vjenčanici...

Donijeta je odluka o povlačenju ambasadora Darka Pajovića, Miodraga Vlahovića, Obrada-Miša Stanišića, Sanje Vlahović, Vere Kuliš, Tarzana Miloševića i Dušanke Jeknić.

Govoreći o povlačenju ambasadora, Krivokapić navodi da je samo jedan karijerni, a svi ostali su politički, te da u Vladi, kako kaže, žele da preokrenu situaciju.

“Ispada da neki ambasadori smatraju da, ako nijeste u nekoj političkoj priči, vi ne pripadate toj državi”, kaže premijer.

Istakao je da je odluka takva jer su nejasni kriterijumi za ustupanje zemljišta.

„Nema niko prava da krčmi državnu imovinu na bilo koji način“, poručio je Krivokapić.

Premijer je rekao da će 21. decembra, na sjednici Vlade, usvojiti Nacrt predloga o budžetu koji će proslijeditu u skupštinsku proceduru.

“Ja se ne plašim da neće biti usvojen, jer smo uradili sve što je u našoj moći”, kazao je Krivokapić.

Upitan zašto je otkazan sastanak sa predstavnicima poslaničkih klubova, premijer tvrdi da ne zna ništa o sastanku najavljenom za subotu.

“Za ovaj sastanak ja prvi put čujem, možda je to stvar moje neinformisanosti, jer sam bio dva dana na putu”, rekao je Krivokapić.

Kazao je da će odmah krenuti i u amandmansko djelovanje u Zakonu o medijima, te vratiti potpunu slobodu medijima.

Čitaj još:   CRNOGORAC, PRODAO ĆERKU ZA 5.000 EURA: Djete od 12 godina poslao u inostranstvo da se uda... (foto)

“Što se tiče RTCG, ona je zarobljena institucija, ali nije u nadležnosti Vlade i Skupština treba izvrši izmjene članova Savjeta. Naš prijedlog je da da dođe renomirana evropska kuća koja će da uredi RTCG, to je naša obaveza zbog svih građana”, naveo je Krivokapić.

izvor rtcg.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more