IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

”DIVLJI ZAPAD U NOVOM PAZARU”(video)

Poslije niza događaja koji su posljednja tri dana potresli Novi Pazar, pripadnici Žandarmerije i policije u tom gradu su postavili punktove na nekoliko lokacija, na kojima pretresaju i kontrolišu vozila. Ministar i direktor policije poručili su građanima da nemaju razloga za strah i da će policija stvoriti uslove da se građani osjećaju bezbjedno.

Dvije pucnjave za 72 sata u sred bijela dana u najprometnijim ulicama u centru Novog Pazara uznemirile su javnost i alarmirali nadležne da hitno reaguju. U ovom gradu su sinoć boravili ministar i direktor policije, a epilog njihove posjete je pojačana aktivnost policije na ulicama i dolazak Žandarmerije iz Kraljeva, piše portal Nova.rs.

Sve to zbog veće bezbjednosti građana i sprečavanja sličnih krivičnih djela.

Stručnjak za bezbjednost iz Novog Pazara Aleksandar Ivanović kaže da je jedan od najvećih problema posljednjih dešavanja olahka primjena nasilja u rješavanju konflikta.

“Novi Pazar je veliki grad, ima preko 120 hiljada stanovnika i nije čudno što se ovakve stvari dešavaju. Ovakva dešavanja su problem policije, tužilaštva i sudstva. Ne smijemo ostati imuni na ovakva dešavanja već je potrebna angažovanost kompletne zajednice”, smatra Ivanović.

Čitaj još:   OBMANUTA JAVNOST: Dr. Lejla, HEROINA iz PAZARA NIJE vraćena na mjesto načelnika... (foto)

Novopazarci osuđuju ulične obračune u kojima mogu da stradaju nedužni i pozdravljaju dolazak Žandarmerije.

U posljednja dva oružana obračuna povrijeđene su tri osobe. Srećom izbjegnute su teže posljedice jer se jedna od pucnjava dogodila u blizini osnovne škole i vrtića, a druga u strogom centru grada.

Cio prilog u emisiji “Među nama” TV Nova S novinarke Katarine Radović možete pogledati ovdje:

nova.rs

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more