IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA ADNANA Ćatića: Majstor, se vratio dominarao i savladao Timu Rosta… (foto i vidio)

Adnan Ćatić pobijedio je večeras u Hamburgu Nijemca Timu Rosta a sve se to desilo sudijskom odlukom nakon 10 odlično odrađenih rundi…

HAMBURG: Svijet, Sport, vijesti, nedelja, 20.12.20 20… 00: 11… BRAVO ZA ADNANA Ćatića: Majstor, se vratio dominarao i savladao Timu Rosta… (foto i vidio)

VEČERAS U HAMBURGU: Adnan Ćatić nakon skoro pet godina ponovo u ring, Timo Rost je bio samo prva prepreka do povratka na vrh…

Bosanskohercegovački bokser koji se bori i pod njemačkom zastavom Adnan Ćatić (41) pobijedio je večeras u Hamburgu Nijemca Timu Rosta (29) sudijskom odlukom nakon 10 a i odlično odrađenih rundi. Adnanu Ćatiću je ovo bio povratnički meč a i u super srednjoj kategoriji nakon četiri godine pauze te 41. pobjeda u više nego uspješnoj karijeri u kojoj je imao i pet poraza te tri remija.

S druge strane, Rostu je ovo bio prvi poraz u karijeri, a prethodno je ostvario 10 pobjeda i dva remija.

Početak meča obilježilo je očekivano ispitivanje snaga, ali Ćatić je ipak uspio uputiti nekoliko aperkata i direkta. Daleko efikasniji Ćatić je bio u drugoj rundi u kojoj je uspio uzdrmati Rosta, koji je također pokazao zavidnu fizičku spremu.

Čitaj još:   UŽAS U ZAGREBU: Ubio troje djece, pokušao i sebi da presudi, zločin najavio na Facebooku... (foto)

Nastavio je Adnan dominirati i u trećoj rundi, dok je Rost očito i dosta izgubio na svježini. Kako je meč odmicao, Ćatić je sigurnije boksao pa mu Rosta praktično niti u jednom trenutku nije mogao prići i opasnije zaprijetiti. Na kraju runde moglo se primijetiti da Rost imam krvava nos.

Nastavio je Ćatić stvarati ubjedljivu prednost u petoj rundi te je nekoliko puta pokazao pravu demonstraciju boksa protiv izuzetno upornog i žilavog Nijemca. Gotov preslikane su bile 6. i 7. runda pa se već tada činilo kako će Adnan ostvariti sigurnu pobjedu.

Rost je izdržao do kraja meča te u završnici čak zadao i nekoliko opasnih udaraca Ćatiću. Međutim, bilo je to sve od Time u večerašnjoj borbi.

Na kraju je Ćatić pobijedio odlukom sudijama…

Čitaj još:   VJEROVALI ILI NE: BANJA LUKA NAJBOLJEM UČENIKU OSNOVNIH ŠKOLA, POKLONILI KISELE KRASTAVCE... (foto)

Izvor Klix.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more