IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN OTKRIO PRAVO LICE: Podržao izmjene Zakona o…

Glavni odbor URA-e na sjednici održanoj sinoć, većinski je podržao izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica s konstatacijom da Crnoj Gori treba pomirenje, navedeno je u saopštenju ove partije, objavljenom na njihovom sajtu.

Iz URA-e su, kako je napisano, ocijenili da se ovim tekstom zakona u isti pravni položaj stavljaju sve vjerske organizacije u Crnoj Gori i da sve one ulaze u jedinstveni pravni poredak države Crne Gore.

– Manipulacije su prethodne vlasti o tome kako se izmjenama ovog zakona otvara prostor da neko kulturnu baštinu i imovinu države Crne Gore može iznijeti van nje ili je otuđiti – kazali su iz URA-e.

Dodaju i da su ovim zakonom u ovoj oblasti uspjeli da urade ono što prethodna vlast nije za 30 godina.

Čitaj još:   Šestero Budvana palo u poznatom hotelu, zatečeni da igraju karta... (foto)

– Zakonski akt je liberalan, on je evropski i građanski i pruža svim vjerskim organizacijama ista prava i obaveze, a svako drugo njegovo tumačenje je pokušaj manipulacije ili rezultat aktiviranja iracionalnog i ličnog baziranog na prethodnim iskustvima. Najzad, u tekstu ovoga zakona nema ničega što ugrožava državu i njene interese – zaključili su iz URA-e nakon sjednice Glavnog odbora.

izvor: SB

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more