IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CENTAR ZA LJUDSKA PRAVA: U zatvorima 81 osoba ima virus COVID- 19, jedan od zaraženih je umro… (foto)

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija dostavila je podatke na zahtjev i za pristup informacijama od javnog značaja Beogradskog centra za ljudska prava…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 23.12… 23: 11… CENTAR ZA LJUDSKA PRAVA: U zatvorima 81 osoba ima virus COVID- 19, jedan od zaraženih je umro… (foto)

Beogradski centar za ljudska prava saopštio je da po podacima Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, u novembru na prisustvo koronavirusa bilo testirano 1.570 osoba koje se nalaze u ustanovama za izvršenje tih krivičnih sankcija, virus je potvrđen u 81 slučaju, a jedan zaraženi je preminuo.

Prisustvo virusa u novembru bilo je potvrđeno a i u Kazneno- popravnom zavodu u Nišu, Kazneno popravnom zavodu u Požarevcu Zabeli, Okružnom zatvoru u Beogradu, Okružnom zatvoru u Negotinu, Kazneno- popravnom zavodu u Valjevu i Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, navodi se da u saopštenju Beogradskog centra za ljudska prava.

Informacije o broju testiranih, zaraženih i preminulih u svakoj od ustanova nisu dostavljeni, a Uprava je dostavila informacije i o prvih sedam dana a iz decembra kada su od 842 testirana na virus bila pozivna 142 uzorka.

Čitaj još:   ŠOKANTAN SLUČAJ u Njemačkoj: Odsječena ljudska glava ostavljena ispred suda... (foto)

Prisustvo virusa u prvih sedam dana decembra bilo je potvrđeno prvo u Kazneno- popravnom zavodu u Beogradu– Padinskoj Skeli, Kazneno-popravnom zavodu u Ćurpiji, Kazneno- popravnom zavodu u Nišu, pa u Kazneno- popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici, zatim u Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu Zabeli, Okružnom zatvoru u Kraljevu, Kazneno-popravnom zavodu u Pančevu i Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Beogradskom centru za ljudska prava svakodnevno se obraćaju a i lišeni su lslobode koji se nalaze u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija i članovi njihovih porodica koji navode da zbog prenaseljenosti u zavodima nemoguće efikasno sprovoditi mjere za suzbijanje širenja kovida-19, te da postoji realna opasnost od nekontrolisanog širenja korona virusa ali i u tim ustanovama.

Beogradski centar za ljudska prava je 26. novembra uputio je i u svim poslanicima u Skupštini Srbije, kao i Vladi Srbije, inicijativu i prvo za pripremu donošenje zakona o amnestiji, okviru borbe protiv epidemije zarazne bolesti kovid-19 u Srbiji.

izvor n1

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more