IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA I UŽAS U CRNOJ GORI: DRITAN hapsi Milove ljude, najavio da će ih biti još…

Nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore, direktoru Uprave za nekretnine Draganu Kovačeviću određeno je zadržavanje do 72 sata.

On je jučer uhapšen pod sumnjom da je stvorio kriminalnu organizaciju u kojoj su, između ostalih, djelovali i Ana Lakićević, načelnica tivatske Područne jedinice te uprave, i geometar Krsto Pavićević.

Na teret im se stavlja i da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja, odnosno da su u više predmeta državne resurse koristili u privatne svrhe.

Specijalna tužuteljica Lidija Mitrović i njima je, nakon saslušanja, odredila zadržavanje do 72 sata.

Prema nezvaničnim saznanjima podgoričkih “Vijesti“, SDT i Uprava policije danas će o tom slučaju zvanično obavijestiti javnost.

“Vijestima” je nezvanično saopšteno da Specijalno policijsko odjeljenje nastavlja istragu u tom predmetu i da spisak jučer uhapšenih nije konačan. Članovi tog policijskog tima jučer su oko 10 sati, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapsili Kovačevića u njegovoj kancelariji. Na svom radnom mjestu uhapšena je i Lakićevićeva, koja je i članica Predsjedništva Socijaldemokrata Budve. 

Abazović: Uskoro novi slučajevi

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović pohvalio je akciju SDT-a, rekavši da je nova vlast obećala odlučnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Čitaj još:   HAMBURGER U HRVATSKOJ 40 MARAKA, Cijene nepodnošljive: VLASNIK RESTORANA PORUČUJE- "Ne razumijem zašto kukaju"... (foto)

“Naročito protiv korupcije na visokom nivou, koja vodi prema ljudima koji su obavljali značajne pozicije. Mislim da je direktor Uprave za nekretnine izuzetno važna pozicija u svakoj državi… to je direktno povezano s katastrima svih opština. Tamo su bile brojne nepravilnosti. Poštujem presumpciju nevinosti… ali želim da pohvalim SDT”, rekao je novinarima tokom posjete Opštini Pljevlja.

Kazao je da Vlada neće tolerisati nikakav javašluk i upirat će prstom na svakoga ko je korumpiran bez obzira na to da li će to da prate druge grane. “Mislim da ćete veoma brzo biti iznenađeni novim slučajevima, koji bi trebalo da vide svjetlost dana.”

izvor: SB

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more