IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPASNE VEZE Darka Eleza i Sandokana iz Mačve… (foto)

Ime Milana Ostojića Sandokana široj javnosti postalo prvo nakon hapšenja “šabačke grupe” koja je optužena i izvedena pred sud zabog više krivičnih djela i djelovanja na teritoriji bivše SFRJ…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 24.12…2020…10: 41… OPASNE VEZE Darka Eleza i Sandokana iz Mačve… (foto)

Darko Elez (40), koji je juče uhapšen u Beogradu po potjernici BIH i kog policija označava kao vođu jednog od najjačih klanova na Balkanu, i da je prvo dovođen ranije i u vezu i sa ozloglašenom “šabačkom grupom”, čiji su pripadnici prije nekoliko godina pravosnažno osuđeni zbog niza ubistva.

Bosanski mediji izveštavali su još 2012. da je Elez bio umješan u likvidaciju Ramiza Delalića Ćele. U tajnim izveštajima SIPA na koje su se mediji redom pozivali u vezi sa ovim ubistvom, navodno se pominje i to da je i Šapčanin Milan Ostojić zvani Sandokan, kog je prvo bivši predsjednik opštine Šabac Nebojša Zelenović više puta označio kao najbližeg saradnika SNS u gradi u Mačvi…

Ime Milana Ostojića Sandokana široj javnosti je postalo poznato prvo nakon hapšenja “šabačke grupe” koja je 2010. god optužena i izvedena pred sud zabog više krivičnih djela i delovanja na teritoriji bivše SFRJ. Kriminalna grupa se teretila i za likvidaciju pet osoba iz Šapca i to Predraga Živanovića, Siniše Kromeka, Željka Radovića, Nebojše Krajinovića i Zorana Matića. Ostojić je prvobitno i osuđen i na 20 god zatvora, ali je Apelacioni sud prepolovio mu je decembra 2015. godine i osudio ga samo za podstrekavanje na ubistvo Siniše Kromeka, a da iza toga ga je oslobodio još jedno podstrekavanja na ubistvo i zločinačko udruživanje, kao i za trgovinu drogom.

Međutim, portal “Slobodna Bosna” pomenuo je Ostojićevo ime u tekstu i to objavljenom 2012. čija je tema bila ubistvo Ramiza Delalića Ćele…

Čitaj još:   RANKO Krivokapić: DIPLOMATSKI pasoš ODBIJAJU da vrate LEPOSAVIĆ i SPAJIĆ... POKRENUĆE se... (video)

Delalićevo ubistvo su, prema pisanju “Slobodne Bosne”, naručili Darko Elez i Naser Keljmendi i za to angažovali pripadnike “šabačke grupe”, uz pomoć posrednika Ljubiše Buhe Čumeta, inače prvog srpskog svedoka saradnika.

“Detalje o Ćelinom ubistvu prvo dogovarali i to u Beogradu Muhamed Ali Gaši, Muharem Čaušević zvani Pale Cigan i Benjamin Halilović zvani Benko. Njih trojica su se na području Srbije susretali sa izvršiocima ovog ubistva i sa njima dogovarali detalje. Nakon likvidacije Delalića, Naser Keljmendi i Muhamed Ali Gaši šalju 200 hiljada eura Milanu Ostojiću zvanom Sandokan . Novac odnose Muharem Čaušević Pele i Benjamin Halilović Benko. Milan Ostojić Sandokan zajedno sa bratom Bogoljubom Ostojićem odlazi u Rumu, tačnije u mjesto Klenak, gdje pronalazi neposrednog izvršioca  i da isplaćuje mu 100 hiljada eura, dok je ostatak zadržao za sebe kao posrednik”, naveo je portal “Slobodna Bosna”.

Veze Ostojića sa vladajućom Srpskom naprednom strankom do danas prvo su ostale na nivou spekulacija, a njegovo ime često se moglo čuti ali u vreme izbora u opštini Šabac. Bivši predskednik te iste opštine Nebojša Zelenović otvoreno je označavao Sandokana kao glavnog saradnika SNS, koji iz sejnke vodi njihovu naprednjačku politiku na teritoriji te opštine.

Čitaj još:   KRAJ LIGE ŠAMPIONA- OSNOVANA SUPER LIGA: Promena kakvu fudbal ne pamti, sve je ozvanično! (foto i video)

Veze sa Ostojićem demantovali su i članovi SNS, među njima i povjerenik za Šabac Boban Birmančević.

“Sandokan je neko ko za određene radnje koje je uradio ali u prošlosti odgovarao, osuđen je, taj proces je završen. Čovjek je završio sa istom kaznom koju je dobio. S druge strane, Sandokan nije priča koja je sada vezana za SNS”, rekao je Birmančević prije nekoliko mjeseci i za jedan beogradski portal...

Izvor Nova S

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more