IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Epidemiološke mjere koje će važiti za vikend u Srbiji… (foto)

Kako navodi izvor iz medija novo radno vrijeme važiće za sve: trgovinske objekte, kafiće, restorne, tržne centre i uslužne djelatnosti…

BEOGRAD: Region, Zanimljivosti, vijesti, petak, 25.12…2020…11: 51… Epidemiološke mjere koje će važiti za vikend u Srbiji… (foto)

Prema nezvaničnim informacijama na današnjoj sednici Kriznog štaba Srbije odlučeno je da za predstojeći vikend sve radi do 17 sati, prenosi Blic.

Takođe, donijeta je odluka da se striktno poštuju sve epidemiološke mjere, što će biti strogo kontrolisano.

To se odnosi na sve mjere kao što je poštovanje distance, nošenje maske, broj ljudi za stolom ukafićima. Takođe, u ugostitetljskim objektima nije dozvoljeno puštanje muzike.

Kako saznaje Blic, na sednici se raspravljalo i o novim mjerama za Novu godinu, ali konačna odluča biće donijeta u ponedjeljak, kada je zakazana nova sednica Kriznog štaba.

Današnja sjednica održana je iz razloga što su mjere koje su donijete u ponedjeljak bile oročene do danas.

Čitaj još:   NEVJERAVATNO: PAZARCU ŽANDARI ODUZELI VOZILO, SADA KROZ GRAD JAŠE KONJA (foto/video)

Na sjednici u ponedjeljak, podsjetimo, odlučeno je da radno vrijeme a i svih ugostiteljskih objekata, tržnih centara, prodavnica, ali uslužnih djelatnosti, bude produženo do 20 časova.

Prije toga, njihovo radno vrijeme bilo je do 17 sati, a vikendom su bili zatvoreni.

Epidemiološka situacija i dalje nije dobra, izvjesno da se poboljšava. Za razliku od prethodnih nedjelja, kada je Srbija iz dana u dan imala nove crne rekorde, broj novozaraženih tokom posljednjih dana sve je niži. Naime, u posljednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 15.387 osoba. Od tog broja, njih 4.091 je bilo pozitivno, dok je nažalost 49 osoba preminulo.

Izvor (Blic)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more