IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Od ponoći 27. XII negativan PCR test za ulazak u Tursku… (foto i video)

Svi putnici koji dolaze avionom od ponoći 27. decembra 2020. god prilikom ulaska u Tursku trebat će negativan PCR test ne stariji od 72 sata…

ISTANBUL: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak, 25.12…2020…19: 41… Od ponoći 27. XII negativan PCR test za ulazak u Tursku… (foto i video)

Zbog pogoršane epidemiološke situacije uzrokovane nedavno pojavom dodatni koronavirusa u mnogim zemljama, putnicima iz inostranstva bit će potreban negativan PCR test prilikom ulaska u Tursku.

Svi putnici koji dolaze avionom od ponoći 27. decembra 2020. prilikom ulaska u Tursku trebat će negativan PCR test ne stariji od 72 sata.

Putnici koji ne budu imali negativan PCR test bit će u karantinu na adresi koju su prijavili (dom, hotel itd.). Oni koji ne budu prijavili adresu u Turskoj, bit će i to u karantinu na mjestima koje odredi Ministarstvo zdravstva.

Putnici će na sedmi dan karantina biti testirani. Karantin će biti ukinut za one koji dobiju negativne rezultate. Putnici s pozitivnim rezultatima će biti tretirani u skladu s uputama Ministarstva zdravstva.

Čitaj još:   NAJNOVIJA VIJEST: VUČIĆ, ZAKAZAO HITAN SASTANAK, Glavna tema- CRNA GORA! (foto i video)

Mjere ostaju na snazi do 1. marta 2021…

Informaciju o obaveznom negativnom PCR testu potvrdio je i direktor nacionalne aviokompanije Turkish Airlines (THY) Bilal Eksi.

– U okviru borbe protiv COVID-19, na zahtjev Ministarstva zdravstva, od 28. decembra, svim putnicma koji avionom dolaze u Tursku, bit će potreban negativan PCR test ne stariji od 72 sata prije ukrcavanja – napisao je Bilal Eksi.

Izvor: agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more