IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPREZ U Bosni i Hercegovini: Aktiviran meteoalarm zbog snijega… (foto)

Evropski meteorološki servis “Meteoalarm” sutra je aktivirao prvo žuti meteoalarm za veći dio Bosne i Hercegovine zbog snijega…

SARAJEVO: Region, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak, 25.12…2020…11: 51…OPREZ U Bosni i Hercegovini: Aktiviran meteoalarm zbog snijega… (foto)

Period do 04.01.2021. u kome se astavlja razdoblje stabilnog i nadprosječno toplog vremena na prostoru Bosne i Hercegovine.Preovladaviti je da sleduje promjenjivo oblačno i djelimično sunčano. Više sunčanih sati prognozira se u Hercegovini…

Kako navode iz Evropskog meteorološkog servisa, snijeg će sutra padati u svim regijama Bosne i Hercegovine osim u regijama Mostara i Trebinja.

Očekuje se formiranje snježnog pokrivača od pet do 25 centimetara. Najviše snijega se očekuje u regijama Višegrada i Foče.

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U većem dijelu zemlje pada kiša.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -1, Bihać i Gradačac 6, Banja Luka, Ivan sedlo, Sanski Most i Tuzla 7, Doboj i Zenica 8, Jajce 9, Livno 10, Bugojno i Grude 11, Mostar i Sarajevo 12, Trebinje 13, Neum 16°C.

Čitaj još:   VAPAJ IZ TUTINA: NAROD SE NALAZI U BEZNAĐU, LJUDİ UMIRI PO KUĆAMA

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 933 hPa, za 9 hPa a i dok je taj niži od normalnog i opada.

petak 25.12.2020. godine
Uz nepovoljne biometeorološke prilike većina populacije je lošijeg dnevnog raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteropata će se pojačati. Opšta slika će, od jutarnjih sati, biti lošija u Hercegovini i Krajini, do kraja dana će se pogoršati u cijeloj zemlji. Moguće reakcije na promjenu vremena u vidu reumatskih bolova, nervoze, u noći problemi sa snom. Osjet te iste je hladnoće postepeno će se pojačavati. 

subota 26.12.2020. godine
Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Padavine i niske temperature, veći sadržaj vlage u zraku i pojačan osjet hladnoće, kod većine meteoropata uzrokovaće izraženije tegobe. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova , glavobolje, nervoze, malaksalosti. Hronični bolesnici, trebali bi reducirati boravak na otvorenom i ne pretjerivati sa aktivnostima.

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more