IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA OKO IZBORA U MOSTARU: Koalicije SDA i HDZ i broj vijećnika!

Nakon što je CIK objavio nove podatke o rezultatima nedjeljnih izbora u Mostaru, postalo je posve jasno da će konačnog pobjednika odrediti glasovi iz dijaspore…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, subota, 26.12…2020… 20: 31… DRAMA OKO IZBORA U MOSTARU: Koalicije SDA i HDZ i broj vijećnika!

Prema do sada prebrojanim glasova (bez glasova dijapsore) HDZ ima 13 vijećnika u Gradskom vijeću a Koalicija za Mostmar koju predvodi SDA 12, s tim da  će Koalicija za Mostar, nakon što se prebroje glasovi dijaspore, isto također imati 13 viijećnika. 

U konačnici, probosanske snage će imati više mandata u Gradskom vijeću od stranaka s hrvatskim predznakom:  Kaolacija za Mostar imat će 13 a BH blok” (SDP i Naša stranka) imat će 6 vijećnika. Na drugoj strani, koalicija koju predvodi HDZ imat će 13 mandata a Hrvatska republikanska stranka (HRS ) 3.

Koalicija SNSD- SDS “Ostajte ovdje- zajedno za naš Mostar” prešla je cenzus i imat će jednog vijećnika.

Čitaj još:   POLICIJA DALA OBJAŠNJENJE: Zašto su snimci ubistva iz Gradačca toliko dugo bili dostupi javnosti na Instagramu... (foto, video)

Na petom mjestu nalazi se Platforma za progres  Mirsada Hadžikadića s 1.214 osvjenih glasova, koji se mogu tretirati kao bačeni jer je ova partija ostala ispod izbornog praga od 3 posto.

Hadžikadićeva  Platforma za progres predvodi listu od čak 25 partija i nezavisnik kandidata koji nisu uspjeli preskočiti izborni prag. Među njima je čak 11 partija i nezavisnih kandidata koji su pojedinačno dobili manje od 10 glasova!

Najnovije podatke o rezultatima izbora za Gradsko vijeće Mostara održanim u nedjelju 20. decembra možete pogledati OVDJE.

Izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more