IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SNIJEG PRAVI HAOS: Kamioni zaglavljeni, policija teškom mukom reguliše situaciju na terenu… (foto)

Nekoliko kamiona na više putnih pravaca stoji zaglavljeno…

SARAJEVO: Region, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota, 26.12…2020…15:11… SNIJEG PRAVI HAOS: Kamioni zaglavljeni, policija teškom mukom reguliše situaciju na terenu… (foto)

Prvi snijeg u Bosni i Hercegovini donio je i brojne probleme vozačaima.

To se pogotovo odnosi na vozače kamiona. Čitaoci javljaju da je trenutno haotična situacija na Nišićima, piše Face.ba.

Nekoliko kamiona stoji zaglavljeno tako da se saobraćaj i to otežano odvija naizmjenično jednom trakom. Na terenu su i policajci.

U višim planinskim predjelima u centralnoj i istočnoj BiH pada snijeg koji se zadržava na kolovozu i vozačima se savjetuje da ne kreću na put prvo bez zimske opreme, saopćeno je iz BiHAMK-a.

– Posebno skrećemo pažnju na planinske prevoje Nišići i Karaula (Sarajevo- Kladanj), gdje je u kratkom vremenu palo dosta snijega, a mnogi vozači su na put krenuli bez propisne zimske opreme, što je uzrokovalo zastoje – navodi se u saopćenju.

U ostalim područjima BiH pada kiša, pa je kolovoz mokar i klizav.

Čitaj još:   BEOGRADOM ODJEKUJU EKSPLOZIJE: Iza napada huligana, policija žestoko REAGOVALA (foto + video)

Kiša i snijeg se očekuju i tokom noći i sutra, tako da iz BiHAMK-a apeliraju da vozači voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez i te osnovne zimske opreme, kao i da se prije polaska informiraju o trenutnom stanju na putevima.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, (Prozor- Jablanica) a i tako da putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju se alternativnim pravcima- Mostar- Široki Brijeg- Posušje- Kupres- Bugojno i Mosta – Sarajevo- Busovača- Novi Travnik- Bugojno…

Izvor ibalkan.net / agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more