IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KENANA Strujić Harbić: Vlasti bitna, samo smjena bivših kadrova… (foto i video)

Poslanica Bošnjačke stranke (BS) Kenana Strujić Harbić rekla je da se nova većina u Crnoj Gori kroz imenovanje kadrova ophodi i na način suprotan demokratskim principima…

PLJEVLJA: Crna Gora, vijesti, ponedeljak, 28.12.2020… 13: 31… KENANA Strujić Harbić: Vlasti bitna, samo smjena bivših kadrova… (foto i video)

Poslanica Bošnjačke stranke (BS) Kenana Strujić Harbić je u razgovoru za Dan istakla da sve što se dešava neće promaći nevladinim organizacijama, kao ni ambasadama.

“Netransparentnost i nepoznavanje sistema javne uprave, kao i klasično partijsko zapošljavanje, karakteristike su po kojima se prepoznaje prvih mjesec dana nove vlade. Kroz imenovanje kadrova, nova većina ophodi se na način suprotan demokratskim principima…

Smjenjuju se dosadašnji rukovodioci, izabrani na konkursima, a imenuju partijski činovnici nove većine. Iako je bilo najava da neće biti revanšizma, svjedočimo upravo suprotnom. Takođe, na sceni je i to klasičan nepotizam vidimo da poslanici i političari na odgovorna mjesta u Vladi zapošljavaju bračne drugove”, kazala je Strujić Harbić.

Kako je dodala, treba se sjetiti predizbornih poruka sada nove vladajuće većine o profesionalizaciji javne uprave.

“Nije, međutim, prošlo ni mjesec dana, a već su pokazali da im je jedino važno da se kadrovi bivše vlasti eliminišu, kako bi se otvorio prostor za njihove partijske vojnike. Sigurna sam da ovo neće promaći ambasadama, ali ni nevladinom sektoru”, rekla je Strujić Harbić.

Čitaj još:   KENANA Strujić Harbić- PODRŠKA UČITELJICI ADELI: ''Hrabra i odvažna BOŠNJAKINJA, dostojanstvna i čestita poput Ajše, Fatime, Hatidže…'' (foto)

Ona je naglasila da su vladavina prava i poštovanje ljudskih i manjinskih prava pod budnom pažnjom EU.

“Nova vlada je pokazala da joj nije mnogo stalo do toga da se i prava manjina unapređuju. Naprotiv, imamo Vladu bez a i od predstavnika manjina među ministrima, vidimo da i „po dubini“ manjine stavljene po strani. Plašim se da je ovo veliki korak unazad, posebno u dijelu srazmjerne zastupljenosti”, navela je Strujuć Harbić.

Ona smatra da je predstojeći kongres Bošnjačke stranke prilika da se zaokruži jedan uspješan ciklus od 15 godina djelovanja.

“Mi ćemo na kongresu pokazati da nastavljamo u pravcu te promocije građanskih vrijednosti, evropskih integracija i brige za Bošnjake i sve građane Crne Gore. To će biti i prilika da mladim ljudima naše partije, koji kompetentni, stručni i obrazovani, pružimo podršku da nastave da uspješno vode procese”, kazala je Strujić Harbić.

izvor analitika.me

Čitaj još:   RADIKALI PONOVO NAPALI LJAJIĆA
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more