IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IVAN IVANOVIĆ OTKUPIO “Svetleći falus”… (foto i video)

Voditelj emisije “Veče sa Ivanom Ivanović” otkupio je “svetleći falus” za koji kaže da simboliše “sve što Beograđani misle o tome kako beogradske vlasti vode ovaj grad poslednjih godina”…

BEOGRAD: Srbija, vijesti, utorak, 29.12.2020… 00: 31… IVAN IVANOVIĆ OTKUPIO “Svetleći falus”… (foto i video)

Skulpturu “Keep light” u obliku svejtlećeg falusa, dijlo umetnika imena Andreja Josifoskog Pijaniste, otkupio je voditelj Ivan Ivanović. Ono o čemu se danima šuškalo, večeras je potvrđeno u Ivanovićevoj emisiji “Četiri i po muškarca”, koja se emituje na televiziji Nova S. Novac od prodaje Pijanista će donirati u dobrotvorne svrhe.

Voditelj emisije “Veče sa Ivanom Ivanović” otkupio je “svetleći falus” za koji kaže da simboliše “sve što Beograđani misle o tome kako beogradske vlasti vode ovaj grad poslednjih godina”.

“Na kraju ovaj predivni, impresivni falus simboliše sve ono što i jesu Beograđani osećaju prema gradskoj vlasti, a simboliše i ono što je i sama gradska vlast daje Beograđanima”, rekao je Ivanović.

Dodao je i da je “svetleći falus” možda jedina zajednička stvar koju ova gradska vlast i Beograđani imaju.

“Mi ovo dobijamo, a isto to bismo i dali. Ista stvar je i kod njih. Još ga ne dobijaju, ali bi ga dali, tj. daju ga ali ne ovako lijepog”, zaključio je on.

Ivanoviću se ideja autora dijela mnogo dopala, a pošto su te gradske vlasti ozbiljno rešile da ga uklone, odlučio je da spoji dvije stvari– da sačuva ovaj beogradski “penis” i da ispuni humanitarnu želju Pijaniste.

Čitaj još:   NOVI PREMIJER Kontroliše „Zavjetnike Tvrdoša” manastira SPC u BiH... (foto)

Skulptura “Keep light” će od sada biti u redovnoj postavci u studiju u kom se snima emisija “Veče sa Ivanom Ivanovićem”.

Polovina sredstava od prodaje skulpture biće iskorišćena za osnivanje “Run away” fondacije, koja će, kako je istakao Pijanista, “liječiti kulturu”, odnosno finansirati manifestacije i događaje u kulturi i umjetnosti.

“Druga polovina novca biće uplaćena za liječenje dece, ali imam ideju da, s obzirom na to da puno sarađujem sa jednim romskim naseljem u mojim umjetničkim poduhvatima, lično kupim i napravim paketiće koje ću im odnijeti da se i ta djeca raduju”, rekao je umetnik.

Ivanović se zahvalio autoru i poručio Beograđanima da se ne brinu, jer će svakog ponedeljka od 22 sata na Novoj S moći da vide ono što sve i osjećaju prema gradskim vlastima.

“Polemika da li je svetleće spolovilo umetnost? Sve što pokreće ljude jeste umjetnost, a hiljadu ljudi pohrlilo je da vidi đoku i slika se pored. Veliki doprinos dao je i Vesić, jer đoka je personifikacija i to njegovog djelovanja u Beogradu”, napisao je Ivanović.

Izvor NOVA S

Čitaj još:   ISTANBUL Broj smrtno stradalih u urušavanju zgrade porastao na 11...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more