IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA BiH: Uplaćen avans, za 1,2 miliona vakcina protiv KOVID- 19… (foto)

Bosna i Hercegovina je potpisala ugovor i uplatila avans za 1.232.000 doza vakcina, dok će Evropska unija za zemlje Zapadanog Balkana obezbijediti vakcine u vrijednosti od dodatnih 70 miliona eura…

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 30.12…14. 54… BRAVO ZA BiH: Uplaćen avans, za 1,2 miliona vakcina protiv KOVID- 19… (foto)

“Naša zemlja je naručila vakcine putem mehanizma Kovaks (COVAX). Ove vakcine treba da pokriju vakcinaciju 20 odsto stanovništva Bosne i Hercegovine, a najavljena je i kupovina dodatnih količina vakcina”, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova BiH.

Nabavku vakcina koordinira Ministarstvo civilnih poslova, dodaje se u saopštenju.

Evropska komisija je u ponedjeljak usvojila odluku o dodjeli 70 miliona eura zemljama Zapadnog Balkana, u okviru instrumenta IPA II za nabavku vakcina.

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: Pomirenje po receptu četnika iz Pljevalja brutalno je nasilje... (foto)

Cilj navedenog paketa je da se omogući zemljama Zapadnog Balkana što skoriji početak vakcinacije, posebno najugroženijih kategorija stanovništva.

Nadležne institucije Bosne i Hercegovine vrše ubrzane pripreme, kako bi se stvorili preduslovi za prijem vakcine i početak vakcinisanja, navodi se u saopštenju.

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more