IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA MIGRANATA, A RJEŠENJE SE NE NAZIRE: Prazni autobusi napustili Lipu, migranti vraćeni… (foto)

Kolona od 20 praznih autobusa napustila je Lipu kod Bihaća, dok je više od 800 migranata i izbjeglica pod policijskom pratnjom vraćeno u ono što je ostalo od prihvatnog kampa…

BIHAĆ: BiH, vijesti, srijeda, 30.12.2020…18: 51… DRAMA MIGRANATA, A RJEŠENJE SE NE NAZIRE: Prazni autobusi napustili Lipu, migranti vraćeni… (foto)

Ovo je epilog svega što se dešavalo u protekla dva dana na lokaciji koja je 27 kilometara udaljena od središta Bihaća.


Autoprevoznici su inače od jutros negodovali zbog zaustavljanja na ovoj lokaciji i tražili da im se omogući nesmetan povratak svakodnevnim obavezama.

Sa ove lokacije su se ponovo povukli i predstavnici međunarodnih organizacija, te u prostoru nekadašnjeg kampa ostavili više stotina migranata i veliki broj policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK), koji nadziru i kontroliraju sigurnosnu si

– Ništa mi nije jasno. Sad se moramo vratiti u još neuslovniji kamp, s obzirom da su jučer demontirani i oni šatori koji nisu izgorili u požaru. Ovoj agoniji izgleda nema kraja – riječi su tridesetogodišnjeg Muhameda iz Afganistana.

Volonteri Crvenog križa Grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona podijelili su i danas topli čaj i obroke, a isto će na lokaciji Lipa vjerovatno osiguravati do daljnjeg.

Čitaj još:   SRBIJA REKLA „NE“ LUDILU: „Ovo su posljednji izbori na kojima je pobijedio Vučić…“ (fotoi video)

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more