IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGUTIN PAPOVIĆ: Predsjednik Crne Gore “neće potpisati izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti”… (foto i video)

Istoričar poslanik Demokratske partije socijalista, Dragutin Papović, očekuje da sam predsjednik Crne Gore neće sam potpisati izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti , koje je usvojila skupštinska većina…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, srijeda, 30.12.2020…00. 54… DRAGUTIN PAPOVIĆ: Predsjednik Crne Gore “neće potpisati izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti”… (foto i video)

Predhodne noći je istoričar i poslanik Demokratske partije socijalista, a to je Dragutin Papović, koji je naveo i da očekuje da predsjednik Crne Gore neće potpisati izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti , koje je sinoć usvojila skupštinska većina, te da će ga vratiti Parlamentu na ponovno odlučivanje.

Papović je bio gost emisije ”Teleskopija” koja se emituje od 20:05 sati na programu TVCG.

”On ima pravo da ga vrati jednom Skupštini. Ja sam uvjeren da će se to desiti”, kazao je Papović.

DRAGUTIN Papović je kazao da zna da je propisano da Skupština dostavlja predsjedniku Zakon u roku od tri dana, ali da nije vidio koliki je rok koji je predsjedniku dat da bi potpisao ukaz kojim da taj zakon treba da stupi na snagu ili da se vrati parlamentu.

Čitaj još:   TRAMP, POVUKAO RUČNU: Ciljeve, koje neće gađati u Iranu su... (foto)

Papović objašnjava da je procedura da prilikom vraćanja Zakona u parlament na ponovno odlučivanje predsjednik u obavezi da obrazloži zašto je to uradio.

Papović je ocijenio da je vladajuća većina Izmjene i dopune tog zakona namjerno usvojila na godišnjicu njegovog donošenja kako bi, a isto kako je ocijenio,  uzvratila udarac Demokratskoj partiji socijalista, odnosno istoj prethodnoj vlasti…

Izvor rtcg.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more