IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OSTALA JE PRAZNINA U BIH: Obavljena dženaza mladom atletskom šampionu Osmanu Junuzoviću… (foto i video)

OSMAN JUNUZOVIĆ Bio je osvajač brojnih takmičenja na atletskoj stazi u otišao ke mlad u 28. godini…

DOBOJ ISTOK: Svijet, Sport, vijesti, srijeda, 30.12.2020…15: 51… OSTALA JE PRAZNINA U BIH: Obavljena dženaza mladom atletskom šampionu Osmanu Junuzoviću… (foto i video)

U Doboj Istoku danas je obavljena dženaza mladom atletskom šampionu BiH Osmanu Junuzoviću…

Stotine ljudi se oprostilo od uzornog sportiste i mladića imao je velii karakter pravog šampiona, bio je tu i naš šampion Amel Tuka, kao i predstavnik Atletskog saveza BiH. Iz općine Doboj Istok niko se nije jer je takav i red nije obratio na dženazi uzornom sportisti Junuzoviću.

U svojoj 28. godini, napustio nas je i na bolji svijet otišao je na našu žalost atletski šampion, višestruki prvak BiH, osvajač brojnih odličja, uz sve to mladić s karakterom i vječitim optimizmom, 28-godišnji član atletske reprezentacije BiH i AK „Doboj Istok“ .

Porodici stižu sa svih strana izrazi žalosti. Osmanu je prekjučer u večernjim satima pozlilo, te je upućen u Dom zdravlja u Doboj Istok, onda brzo u Opću bolnicu u Gračanici, u kojoj je oko 23 sata preselio. Reanimacija nije uspjela. Iz policije, a i iz bolnice je saopćeno da Osman Junuzović na tijelu nije imao tragove nasilja.

Čitaj još:   ERVIN Ibrahimović: Nijedna ozbiljna Vlada se ne može formirati bez Bošnjačke stranke

Prije dvije godine, poslije jedne povrede, Osman je dugo ležao u bolnici, ali se vratio na stazu i nastavio osvajati medalje. Sa mlađim drugom Belminom Mrkanovićem, znao je dnevno pretrčati i preko 20 kilometara, kako bi bio u kondiciji.

Jednostavno Osman Junuzović bio je jedan od najboljih atletičara u BiH, što je poslije dženaze potvrdio i Amel Tuka naš rekorder na 800 metara.

– Dugo smo Osman i ja u Atletskoj reprezentaciji BiH, bio sam mu i ja i kapiten. Radi se o čovjeku koji nije znao reći neću i ne mogu, za svakog je imao lijepu riječ, nikoga nikada nije mrko pogledao. Ovo je naš veliki gubitak, za porodicu prije svega, pa za bh.sport. Neka mu Allah podari džennet, rekao je Amel Tuka.

Najdirljiviji momenat desio se poslije dženaze, kada je Osmanov otac Kasim , počeo ljubiti sportsku opremu svog sina Osmana, patike, šorc i dres, istu tu opremu s kojom je njegov sin proslavio svoju domovinu, općinu i porodicu.

Čitaj još:   Vic dana Hvale se Srbin i Hrvat jedan drugom...

izvor iBalkan.net 

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more