IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAMDIJA ABDIĆ TIGAR ŽESTOKO UZVRATIO: “Premijeru, ako je i od Vas, previše je, zna se ko sam ja i šta sam…” (foto)

Hamdija Abdić Tigar, zastupnik SDA u Parlamentu FBiH i ratni komandant odbrane Bihaća uputio je odgovor na otvoreno pismo premijera USK Mustafe Ružnića…

BIHAĆ: BiH, vijesti, petak, 01.01.2021…00.54… HAMDIJA ABDIĆ TIGAR ŽESTOKO UZVRATIO: “Premijeru, ako je i od Vas, previše je, zna se ko sam ja i šta sam…” (foto)

Odgovor Abdića prenosimo u nastavku:

Ja sam svoj patriotizam, hrabrost i požrtvovnost pokazao pa me na to nemoj napominjati, jer to vrijeđa zdrav razum. Vrijeme je pokazalo ko sam ja i šta sam, a ko ste i šta ste Vi tek ćemo vidjeti.

– Premijeru, ako je i od Vas, previše je. Sramotno je mene pozivati da se ja izjasnim na čijoj sam strani. Vi ste premijeru prvi čovjek kantona i držao sam Vas za korektnog momka, i nažalost vidim da sam pogriješio. A znate da Vam uvijek bio na usluzi da sam Vam vlastitim primjerom pokazo da stranačka pripadnost nije barijera zajedničkog rada. Pošto ste mene pozvali onda ću govoriti samo u svoje ime, pa da mi ostali moji suborci i ostali građani ne zamjere.

Teoretski je nemoguće da ne znate na čijoj sam ja strani, ne samo sad nego cijeli svoj život. Premijeru, ja sam prije rata imao svoju firmu sa dvadeset zaposlenih, obezbjeđivao lični dohodak za sebe i svoje zaposlenike da bi pokazao na čijoj sam strani…

Jedan sam od pokretača otpora i uniformu sam obukao 1991. godine da bi pokazao na čijoj sam strani. Ja sam stotinjak puta bio iza neprijateljskih linija, ja sam smrt pred svojim očima vidio nebrojeno puta, ja sam radi svoje djece i sve ostale djece naše BiH sam išao u neprijateljsku bazu a i to upravo da bi pokazao na čijoj sam strani.

Riskirao sam da poginem daleko od svoje djece isto da bi pokazao na čijoj sam strani. I sve sam osmislio sam, i operaciju Grmeč 94, i Operaciju Tigar Sloboda 94’ i Operaciju Sana 95’ i Operaciju Zora i prodor u R Hrvatsku i još mnoštvo drugih akcija.

Čitaj još:   Britanski Times (Tajms) o ALEKSANDRU Vučiću: "Balkanski Kapone" ili jedina nada za mir sa Kosovom? (foto, video)

I sad Vam javno kažem, sve sam sam osmišljao i zajedno sa svojim borcima realizirao. Sve sam to radio da pokažem na čijoj sam strani. Kad sam kod zločinca Fikreta Abdića fingirao, kad sam ga zavarao da sam autonomaš tad me se porodica i prijatelji odrekli, a ja sam vrijedno nastavio operaciju kako bi slomili izdajnike. Misliš li da je to bilo lako?

A to sam uradio da pokažem na čijoj sam strani. I kad mi je Fikret dao spisak na koga da se oslonim u tadašnjem Okrugu Bihać vidio sam ja i imena nekih od kojih želite heroje napraviti i koje promovirate. A ja to gledam i šutim jer neću da budem ničiji dželat i da nas vraćam u našu prošlost.

Kad je u pitanju Migranstska kriza i tu već 3 godine pokazujem na čijoj sam strani, sam inicijator sjednice Parlamenta FBiH na kojoj usvojeni zaključci, između ostalog i 4 miliona maraka koja su doznačena Vladi USK a niste se udostojili ni 1 marku dati gradu Bihaću od tih novaca, a sad se lažno starate za građane Bihaća.

Sjetit ćeš se da sam bio na čelu te ekipe u kojoj si bio, ministrica zdravstva, komesar i gradonačelnik Grada Bihaća i da sam vam svojim angažmanom omogućio da se u PD FBiH obratite i ukažete na sve probleme kad je sve to u pitanju migrantska kriza.

Cijelo vrijeme radim, tražim, borim se za USK da pokazem na čijoj sam ja i strani. Ovih dana sam nekoliko puta bio na Lipi i pred Birom upravo da pokažem na čijoj sam strani.

Nazvao sam preko 500 brojeva, ljude različitih političkih partija, sve je različitih nacionalnosti i pogleda od sviju sam tražio iznađe rješenje upravo da bi pokazao na čijoj sam strani. Bogom Vam se kunem da ja sam neku večer i Vas zvao, ali nažalost isključili ste mobitel. Ja sam Bišćanin, patriota i ja nemam dileme, ja sam protiv sviju koji nemaju sluha za trenutno stanje, ali nisam kao Vi, čovjek koji se krije iza svih određenenih politika koji gledaju samo političku korist. Vi mrzite SDA i na svaki način to želite pokazati, onako munafički, upakovano. Vi kao spominjete samo “naše” zastupnike, a vješto prikrivate “Vaše” od koji se neki nisu do sad nijednom za riječ javili.

Ja sam Hamdija Abdić i za razliku od Vas nije mi trebala politika da gradim svoje ime.

Čitaj još:   DRITAN Abazović: Na neki način maligan uticaj Vučića na Crnu Goru, ali prenaglašen... (foto, video)

I neću ja s Vama više raspravljati, nije da mi je ispod časti, ali sam eto smatrao da ćete prepoznati moj angažman, a ne da ćete mi “pokušati vratiti” za moje pitanje na zadnjoj sjednici Parlamenta FBiH, gdje ste potrošili 4 miliona KM koja su Vam poslana sa nivoa Federacije BiH isključivo mojim angažmanom.

I nemojte se Vi boriti za Bihać, ima nas dovoljno koji ćemo to uraditi, i to od Šuhreta Fazlića i GV Bihać pa do najjače političke snage u ovom gradu, SDA i njenih zastupnika.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more