IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KENANA Strujić- Harbić PORUČILA SPP- U: “Napustite koaliciju koja ne priznaje genocid u Srebrenici…” (foto)

Građanska partija koja jedva ima 400 glasova, ne može a i da dijeli političke lekcije i sugeriše autentičnom predstavniku jednog naroda kako da zastupa interese toga naroda. To je prije svega politički nekulturno i nevaspitano, poručila je poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić- Harbić.

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, petak, 01.01.2021…00.54… KENANA Strujić- Harbić PORUČILA SPP- U: “Napustite koaliciju koja ne priznaje genocid u Srebrenici…” (foto)

Poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić- Harbić, je, u odgovoru na saopštenje Stranke pravde i pomirenja (SPP), kazala da BS nije i neće odustati od usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici. Pozvala je SPP da napusti koaliciju čiji konstituenti nijesu podržali Rezoluciju da se u Srebrenici desio genocid.

“Uvaženi gospodine Kalač, veoma smjelo ste dali za pravo da prigovorite Bošnjačkoj stranci što se bavi pitanjem Srebrenice. Da li ste svjesni da vi i pokušavate stranci koja je autentični predstavnik Bošnjaka da zabranite pravo da se bavi bošnjačkim pitanjima?

Vaša optužba da su čelnici BS odgovorni za neusvajanje Rezolucije o Srebrenici je politikanska i populistička.

To što ne propustite ni jednu priliku, a da ne napadnete Bošnjačku stranku govori dovoljno o Vama. Za vašu informaciju, ne odustajemo od Rezolucije, ali, ne želimo da se ona donosi u sumnjivim i neregularnim zasijedanjima parlamenta, da usvajanje jedne takve Rezolucije bude predmet pred istim Ustavnim sudom, jer pitanje Srebrenice je isuviše važno da bi se o njemu odlučivalo bez kvoruma, u sitnim satima ili sa minimalnom podrškom. Usvajanje Rezolucije o Srebrenici mora da se desi u čistim uslovima. I ne brinite, nije BS odustala od Rezolucije. Ovo pitanje će se ponovo brzo naći na dnevnom redu”, poručila je Strujić-Harbić.

Ona je istakla da u Crnoj Gori postoji većina koja podržava stav oko Srebrenice.

Čitaj još:   KENANA Strujić- Harbić: U nedjelju dižemo GLAS protiv propadanja BIHORA...

“Uvaženi gospodine Kalač, nijesmo mi kazali da danas u Crnoj Gori ne postoji većina koja podržava stav oko Srebrenice kako vi spočitavate. Naprotiv, u Crnoj Gori postoji većina koja podržava naš prijedlog iste Rezolucije, što potvrđuju potpisi podrške svih šefova klubova opozicije koja broji 40 poslanika u Skupštini Crne Gore dva poslanika vladajuće većine su za izglasavanje ove Rezolucije.

To nije manjinska Crna Gora, gospodine Kalač. Ako hoćete, mi smo već eto i uspjeli. Ono što smo kazali, a vi pogrešno interpretirali, da isti to i ne kažem spinovali, jeste da danas vlast u Crnoj Gori, u kojoj vaša stranka participira, ne podržava pomenutu rezoluciju. Vaši partneri iz vladajuće strukture i to gospodine Kalač negiraju genocid u Srebrenici. Šta ste Vi kao Bošnjak učinili da ovaj prijedlog bude podržan od Vaših koalicionih partnera?

Lekciju o Srebrenici treba da držite vašim koalicionim partnerima, dvojici poslanika koji nijesu podržali navedenu Rezoluciju. Vama eto ostaje da sačuvate bar malo časti i istupite sa liste “Crno na bijelo” i na taj način se sačuvate nelagode u kojoj ste se našli zbog koaliranja sa ljudima koji ne priznaju da se u Srebrenici desio genocid”, kazala je Strujić-Harbić.

Ona je upitala lidera SPP zašto za pet godina dok je bio u BS nije pokrenuo bar jednu inicijativu po ovom pitanju, ako mu je stalo do Srebrenice.

“Nego ste se baš danas sjetili kako ovo pitanje ne treba da otvara i to autentični predstavnik Bošnjaka. Zamolila bih vas posebno, nemojte Vi da govorite o tome čime se i kako vrijeđa dostojanstvo Bošnjaka. Vi, koji ste i riječ Bošnjak izbacili iz naziva vaše partije.

Koji ste nacionalnu priču zemijenili građanskim temama. I to je u redu, nemamo ništa protiv da se bavite pitanjima s aspekta građanske partije, ali Vas molim da se okanete nacionalnih pitanja o kojima ima ko da brine, eto posebno nemojte da držite bukvice nacionalnim strankama o nacionalnim pitanjima.

Čitaj još:   Prvi let "Air Montenegra" bit će za Sarajevo, a cijene su... (foto)

Slažemo se sa vama da pitanje Srebrenice, kao bolno pitanje, ne treba da bude predmet manipulacije i da ove sve teme treba ostaviti izvan dnevne politike i medijskog polemisanja, pa vas zato pozivamo da to više ne činite”, kazala je poslanica Bošnjačke stranke.

izvor: rtcg.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more