IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ĐUKANOVIĆ STAO NA CRTU DRITANU I Krivokapiću: REVANŠIZAM NEĆE PROĆI… (foto)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odbio je da potpiše ukaz o opozivu sedam ambasadora i zatražio objašnjenje tvrdnji da su radili protiv interesa države…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, utorak, 04.01.2021…10.55… ĐUKANOVIĆ STAO NA CRTU DRITANU I Krivokapiću: REVANŠIZAM NEĆE PROĆI… (foto)

“Takva ocjena zaslužuje objašnjenje. Najprije zbog ljudi o kojima je riječ. Ne manje važno, zbog zemalja prijema u kojima obavljaju dužnost ambasadora . A nije nevažno, zbog predsjednika Crne Gore koji im potpisao akreditivna pisma kojim ih preporučuje šefovima država prijema”, naveo je Đukanović.

On je povodom odluke ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića o opozivu sedam ambasadora uz obrazloženje da nisu radili u skladu sa interesima države, dodao da bi pristajanje da donese ukaz značilo da je saglasan sa tim “paušalnim, politikantskim i refanšističkim ocjenama”.

“Naravno, nije nepoznata praksa i drugih zemalja da nakon promjene vlasti promijene jedan broj, uglavnom nekarijernih diplomata, sa tim političkim obrazloženjem. Ipak, takve legitimne političke poteze nove vlasti treba preduzimati ne blateći ljude, urušavajući njihov moralni i profesionalni integritet. Jer, kako pišemo o drugima dok smo ‘važni’ čitaćemo o sebi kad budemo manje važni. I neće biti dobra legitimacija crnogorske demokratske kulture”, naveo je crnogorski predsjednik.

Đukanović je novoj Vladi Crne Gore poručio da u cilju korektne saradnje “u realizaciji neupitnih politika nove većine, koriste korektna i u političkoj i demokratskoj praksi uobičajena obrazloženja”, a ne “ovakva”.

Čitaj još:   DETALJI OKRUTNOG UBISTVA U BEOGRADU: Zajedno pili, onda ga pretukli na smrt zbog 2.500 dinara... (foto)

Radulović je opozvao ambasadore Crne Gore u Kini Darka Pajovića, u Srbiji Tarzana Miloševića, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanku Jeknić, pri toj Svetoj stolici Miodraga Vlahovića, u Italiji Sanju Vlahović, u Bosni i Hercegovini Obrada Miša Stanišića te ambasadorku u Njemačkoj Veru Kuliš.

izvor (SB)

Veče u kojoj je cijela Turska priželjkivala i “dobila” zlatnu i srebrenu medalju na EP u Berlinu…

Gulijev oborio rekord evropskih prvenstava na 200 metara... Bilo je Read more

Čitaj još:   Šta sve stoji iza, Dodikovog poziva za sporazum o specijalnim vezama sa Crnom Gorom: Kako čudno piše "srpski svet"... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more