IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL: Djevojčici smanjili ocjenu iz vladanja, jer je proslavila Dan državnosti BiH, odluku kazne potpisala direktorica Mevlida… (foto)

Tako joj je “presuđeno” jer nije prisustvovala nastavi, već je s roditeljima i prijateljima proslavljala Dan državnosti Bosne i Hercegovine…

DOBOJ: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 04.01.2021…21.55… SKANDAL: Djevojčici smanjili vladanje, jer je proslavila Dan državnosti BiH, odluku kazne potpisala direktorica Mevlida… (foto)

Učenica šestog razreda Osnovne škole “Petar Kočić”, u bošnjačkom povratničkom selu Sjenina Rijeka, kod Doboja, kažnjena je smanjenjem vladanja.

Tako joj je “presuđeno” jer nije prisustvovala nastavi, već je s roditeljima i prijateljima proslavljala Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Kako se navodi u odluci, djevojčica je prvo kažnjena opomenom. Mjeru joj je izrekao razredni starješina.

A onda je uslijedilo i smanjenje vladanja.

Uporište za takvu odluku nađeno je u aktima RS u kojima Dan državnosti BiH nije praznik.

“Kako je evidentno da pomenuti praznik nije definisan Zakonom, jasno proizilazi da je imenovana svojim odsustvom s nastave 25.11.2020. god izvršila lakšu povredu dužnosti učenika, te joj je na osnovu toga prvo izrečena vaspitno- disciplinska mjera odjeljenskog starješine– stoji u dijelu odluke.

Potom se pojašnjava da to automatski znači i smanjenje vladanja.

Čitaj još:   SKANDAL: Vučić OPOZVAO AMBASADORA koji je UMRO 2017. godine

Dodaje se i da se protiv ove odluke može izjaviti prigovor. On se dalje podnosi Školskom odboru u roku od osam dana a i to od dana prijema odluke, piše Politički.ba.

Isto tako, “disciplinska mjera se može ublažiti ili ukinuti ukoliko dođe do pozitivnih promjena u ponašanju učenika”, stoji na kraju odluke.

A odluku je potpisala direktorica Mevlida Dervišefendić.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more