IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR GNUSAN ČIN: Policajac, u haremu Sinan- begove džamije vršio nuždu, danas suspedovan… (foto)

Načelnik Policijske uprave u Novom Pazar Nermin Ljajić telefonskim putem službeno obavijestio da je protiv policajca Zorana Miloševića pokrenut disciplinski postupak, te da je Milošević suspendovan zbog skrnavljenja Sinan-begove džamije

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, vijesti: 06.01.2021… 20.59… NOVI PAZAR GNUSAN ČIN: Policajac, u haremu Sinan- begove džamije vršio nuždu, danas suspedovan… (foto)

Javnost u Sandžaku uznemirila je vijest da je službenik Policijske uprave Novi Pazar Zoran Milošević izvršio čin skrnavljenja Sinan-begove džamije vršenjem male nužde u haremu ove džamije. Čelnici Policijske uprave u Novom Pazaru ozbiljno su shvatili zahtjev Mešihata da se počnilac ovog gnusnog djela hitno suspenduje i adekvatno kazni.

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić za agenciju SANA kazao da ga je načelnik Policijske uprave u Novom Pazar Nermin Ljajić telefonskim putem službeno obavijestio da je protiv policajca Zorana Miloševića pokrenut disciplinski postupak, te da je Milošević suspendovan zbog skrnavljenja Sinan-begove džamije.

Iz Mešihata kazali da ma koliko ovaj čin bio gnusan, ovaj postupak odudara od tradicije dobrih međunacionalnih i međukonfesionalnih komšijskih odnosa u Novom Pazaru, te da se suspenzijom Miloševića potvrdilo da ovakvi slučajevi ne mogu imati nikakvu sistemsku podršku.

Čitaj još:   MITROPOLIT MIHAILO: Neljudi brišu tragove patriotizma i ljudskosti koje su ostavili naši preci

Medžlis u saopštenju tvrdi da je taj policajac, „poznat po učestalim izlivima mržnje prema islamu i muslimanima, koje obično iskazuje prilikom učenja ezana na džamijama.“

„Prema tvrdnjama očevidaca, tokom ovog događaja dva su i pripadnika žandarmerije stajala na kapiji džamijskog dvorišta. Od nadležnih organa Ministarstva unutrašnjih poslova očekujemo hitnu suspenziju i adekvatno kažnjavanje ovog počinioca, čime bi se potvrdilo da ovakvi slučajevi ne mogu imati nikakvu sistemsku podršku“, navodi se u saopštenju Medžlisa IZ u Srbiji.

Iz Islamske zajednice dodaju da „ma koliko ovaj čin bio gnusan, taj je isti postupak odudario od tradicije dobrih punih i međunacionalnih i međukonfesionalnih komšijskih odnosa u Novom Pazaru“ i očekuju od nadležnih organa hitnu informaciju o preduzetim mjerama...

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more