IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR PRONAĐEN BAHATI VOZAČ: Pijan pregazio čovjeka, pa pobjegao… (foto)

Novopazarac V. Ž. predao se policiji u Policijskoj upravi Novi Pazar, nakon što je automobilom udario sugrađanina R. H. (70) koji je preminuo na licu mjesta…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti: 06.01.2021… 10.49… NOVI PAZAR PRONAĐEN BAHATI VOZAČ: Pijan pregazio čovjeka, pa pobjegao… (foto)

Pješak R. H. (70) nastradao je večeras u Ulici Mihajla Pupina u Novom Pazaru nešto poslije 18 sati kada ga je automobilom udario V. Ž. koji se poslije toga nije zaustavio već je pobjegao sa lica mjesta, navodno u strahu od toga što je uradio, prenosi indeksonline.rs.

Vozač je tokom bekstva izazvao još jedan manji saobraćajni incident, ali je sat kasnije odlučio da se prijavi policji koja je u međuvremenu obavila uviđaj i krenula u potragu za bahatim vozačem.

On je u novopazarskoj policiji ispričao sve okolnosti zbog kojih je došlo do nesreće u kojoj je smrtno stradao pješak.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Stiže vijest koja OHRABRUJE... (foto i video)

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su potvrdili da su identifikovali i uhapsili V. Ž. (45) iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti samog javnog saobraćaja.

Kako je navedeno u saopćenju MUP, sumnja se da je V. Ž. danas oko 18 časova u Novom Pazaru upravljajući automobilom pod dejstvom alkohola udario sedamdesetogodišnjeg pješaka koji je smrtno stradao, a zatim pobegao sa lica mjesta.

Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenom V. Ž. prvo je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu, dodaje se u saopćenju.

Izvor: Indeksonline.rs/Kurir.rs

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more