IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUŽNI HABER: Ahmet Kemal BAYSAK Prvi počasni Konzul BiH preselio na Ahiret od Covid 19… (foto)

Kemal Ahmet BYSAK, bio je prvi počasni Konzul BiH zapamćen je po riječima “Moji potomci neće zaboraviti svoju zemlju…“

IZMIR: Region, Zanimljivosti, vijesti petak, 08.01.2021…09.46… TUŽNI HABER: Ahmet Kemal BAYSAK Prvi počasni Konzul BiH preselio na Ahiret od Covid 19… (foto)

S velikom tugom i žaljenjem stigao je haber o izgubljenoj poslednjoj bitki za život velikog prijatelja i plemenitog čovjeka Ahmeta Kemala Baysaka.

Čovjek velike energije i dobar insan Kemal baysak je u Izmiru u 88. godini života usljed posljedica Covid 19 preselio na Bolji svijet Prvi počasni Konzul BiH Ahmet Kemal Baysak.

Izbjeglice sa svih strana iz Trebinja, Mostara, Čapljine, Zenice, Doboja, Tuzle, Goražda, Bihaća, Banja Luke, Prijedora i Sarajeva koje su bilo kojim slučajem poznavale i čule za Kemala Baysaka ili kao i za njegovu porodicu da živimo u Izmiru, su došle u nevolji koja ih je zadesila usled agresije na Bosnu i Hercegovinu…

Kao građanin Bosne i Hercegovine, Republici Turskoj i turskom narodu mi Bosanci i Hercegovci dugujemo beskonačnu zahvalnost i za nezaboravnu pomoć koja je pružena narodu i državi BiH…

Čitaj još:   HOROR I JEZIV ZLOČIN U SRBIIJI: Ubio majku, pa presudio sebi- pokušao da likvidira i oca... (foto, video)

Kemalbey Baysak bio je veliki čovjek, u svojim najtežim trenucima bio je najbliži Bosni i Hercegovini…

Veliki čovjek humanog srca, čovjeka koji je u dva navrta bio Načelnik Velike općine Karšiyaka u Izmiru je veliki gubitak za sve u regionu i prostoru ex zajedničke države u Sandžaku, Kosovu i Makedoniji i nas iz cijelr Bosne i Hercegovine.

31.01.1933. godine u Izmiru, u Općini Karşıyaka, je rođen unuk porodice GREBO (LJUBINJE) sa očeve strane i RESULOVIĆ (TREBINJE) sa majkine strane koji su izbjegli 1878. godine iz Bosne i Hercgovine u domovinu TURSKU. 1951. godine Gospodin BAYSAK je završio Mithat-Paša Muški Zanatski Institut. 1.jula 1954. god Cemal TERCAN , Salih Şükrü BAYSAK , Şükrü BAYSAK i A.Kemal BAYSAK su udarili obe prve temelje TERBAY Grupacije.A.Kemal BAYSAK bio je i još uvijek Predsijednik Upravnog Odbora TERBAY Grupacije.

Da mu dragi Allah podari Dzennet i vječni rahmet familiji neka Allah podari sabur u ovim teškim trenucima. Svi smo mi Allahovi i Allahu ćemo se vratiti …

Čitaj još:   HABERI IZ ALANIYE: Prijatelji i rodbina stradalog Samira, vijeruju da se okliznuo i pao... (foto)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

ISTANBUL: Tužni haber sa Bosfora, napustio nas je mali lav Arslan…

- Naš lavić je preselio na Ahiret. Uzvišeni Stvoritelj je Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more