IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UPOZORENJE: Sutra nas očekuje preokret i povećanje visine snježnog pokrivača… (foto)

Za mjerenje visine snježnog pokrivača u upotrebi su i samo dvije vrste snjegomjera: stalni i pokretni, u oba slučaja je mjesto na kojem se mjeri visina snijega stalno…

SARAJEVO: Region, Zanimljivosti, vijesti petak, 08.01.2021…00.46… UPOZORENJE: Sutra nas očekuje preokret i povećanje visine snježnog pokrivača… (foto)

Hidrometeorološki zavodi u regionu upozoravaju danas da se sutra u planinskim predjelima očekuje povećanje visine snježnog pokrivača za 15 do 30 centimetra.

Visinu snježnog pokrivača treba, po pravilu, mjeriti izvan meteorloškog kruga. Ako je to zaista nemoguće, mjerenje treba obaviti u samom meteorloškom krugu.

U višim dijelovima zemalja na jugu Evrope sutra će preovladati oblačno s kišom, a u toku noći kratkotrajna susnježica i snijeg ponegdje pa i u nižim predjelima. Vjetar slab, sjeverni i sjeveroistočni.

Najniža temperatura od 1 do 4 stepena C, najviša od 4 na sjeveru do 10 stepeni na jugoistoku BiH, Hrvatske i Srbije…

Vjetar slab, sejverni i sjeveroistočni. Najniža temperatura 2 C, najviša 4 C stepena.

Čitaj još:   Vic dana Prodaje se pas koji laže...

Narednih dana oblačno i hladnije, mjestimično s kišom i snijegom.

petak 08.01.2021. godine
Biometeorološka prognoza je loša. Kiša i snijeg, uz sjeverno strujanje i pojačan osjet hladnoće, uzrokovaće izraženije tegobe kod meteoropata i hroničnih bolesnika, ponajviše astmatičara i osoba koji su sa ishemijskim bolestima. Preporučljivo je umanjiti boravak na otvorenom i reducirati aktivnosti. Opšta slika djelimično će se popraviti tokom noći.

U subotu slabljenje, na sjeveru i prestanak padavina, a u nedelju pojačanje. Više padavina u centralnim i južnim krajevima Bone i Srbije…

U nižim predjelima stvaranje manjeg snježnog pokrivača, u brdsko-planinskim povećanje isto takoi u Crnoj Gori.

U nedelju poslije podne i u ponedeljak djelimično otapanje snježnog pokrivača, naročito na jugu koje gravitira prema Jadranskom moru—

Od utorka rijetka pojava slabe kiše i snijega…

izvor ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more