IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA VELIKA: Bitku sa koronom izgubila još jedna doktorka, pedijatar iz Prištine… (foto)

Bitku sa koronom izgubila je još doktorka, pedijatar sa Kosova… 

BEOGRAD: Regija, Ctna Hronika, vijesti, subota, 09.01.2021…01.46…TUGA VELIKA: Bitku sa koronom izgubila još jedna doktorka, pedijatar iz Prištine… (foto)

Bitku sa koronom izgubila je doktorka Sonja Rakočević (47), pedijatar sa Kosova. Ona je preminula u Kliničko bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović”.

Kako nam je rečeno u Kliničko bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović”, ona je nakon teške borbe preminula u petak u 9:45.

Prema do sada raspoloživim podacima, ovo je bila 69 žrvta korone među ljekarima.

Od doktorke Rakoćević na društvenim mrežama opraštaju se brojni prijatelji i kolege.

Dr Sonja Rakočević, pedijatar u KBC Priština sa sjedištem u Gračanici, preminula je poslije jednomjesečne i teške borbe sa opakom bolešću.

Prema navodima pojedinih printanih medija Rakočevićeva je bila vrhunski pedijatar, izlazilau susret ne samo djeci sa Kosova i Metohije već i mnogim odraslima. U svako doba dana i noći bila je dostupna za ljekarske savjete.

U vreme pandemije bila je posebno angažovana u borbi protiv korona virusa, svima savjetovala da se čuvaju i pridržavaju svih propisanim epidemioloških mjera. Nažalost, u svojoj ljekarskoj borbi za zdravlje pacijenta se i sama razboljela. Preminula je predhodno jutro.

Godinama je brinula o starima i bolesnima u izolovanim sredinama često je i rado sarađivala sa našom i ostalim medijskim kućama.

Čitaj još:   NAJVEĆA ZAPLJENA NARKOTIKA: Otkriveno 5.7 tona kokaina u pošiljci banana u... (foto, video)

Sonja (Jevtić) Rakočević rođena 31.07.1973.god u Kosovskoj Kamenici. Osnovnu školu završila je u rodnom gradiću, dok srednje obrazovanje pohađala u Medicinskoj školi u Leskovcu.

Medicinski fakultet je završila u Prištini, pedijatrijsku specijalizaciju na Univerzitetskoj dječjoj klinici u Tiršovoj. Radila u Opšoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, Domu zdravlja Gračanica, a potom i u Kliničko-bolničkom centru Priština, na odjeljenju pedijatrije u Lapljem Selu.

Dr Sonja Rakočević specijalizovala italijanskoj klinici IRC Policlinico San Donato. Zajedno sa sa italijanskom ljekarskom organizacijom “Prijatelji Dečana” (Amici di Decani) pomagla da djeca sa Kosova i Metohije odlaze na liječenje u Italiju.

Vreme i mesto sahrane dr Rakočević biće naknadno objavljeno.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more