IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Stotine miliona eura uloženo u aerodrom koji ne radi…” (foto i video)

Aerodrom “Morava” u Kraljevu je od otvaranja praktično radio samo tri mjeseca, a potpredsjednik Narodne stranke Miroslav Aleksić naveo je da je riječ o projektu u koji je uloženo stotine miliona evra, a da koji ničemu ne služi.

KRALJEVO: Regija, Putovanje, vijesti, nedelja, 10.01.2021…08.56… “Stotine miliona eura uloženo u aerodrom koji ne radi…” (foto i video)

Miroslav Aleksikć nedavno je otišao na lice mjesta i podsjetio da je taj isti aerodrom 28. juna 2019, na Vidovdan, spektakularno otvorio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u društvu Milorada Dodika, člana Predsedništva BiH, i premijerke Ane Brnabić.

“Vučić je rekao da ta nova budućnost Srbije. Šest mjeseci poslije otvaranja je poletio prvi avion. Onda, 30. juna 2020, ministraka Zorana Mihajlović je kao ponovo otvorila ovaj aerodrom i ponovo najavila letove, a u međuvremenu ih nije bilo. I evo mene sada, šest mjeseci posle toga, ponovo da vidimo da li ima letova i zašto su građani Srbije dali stotine miliona eura”, naveo je isto i to Aleksić.

On je na tom aerodromu zatekao zaposlene radnike i obezbeđenje, a rečeno mu je da sve informacije može da vidi na sajtu Aerodroma Srbije.

“Videli ste da ovde osim zaposlenih radnika na Aerodromu, a njih oko 40-tak, policajaca i obezbjeđenja nema nikog. Uloženih stotine miliona eura građana ove zemlje, para koje su bile potrebne i ljekarima i djeci koje liječimo u inostranstvu, i poljoprivrednicima i drugim ljudima u ovoj zemlji. Na žalost, te pare sada ničemu ne služe . Kada bi ovaj isti aerodrom funkcionisao, možda bi to imalo smisla. Ovakvo tu nema pa nikakvog smisla, osim jedne velike predstave koju je realizovao lično predsjednik države. Građani Srbije, ovo vam je slika i prilika kako Aleksandar Vučić upravlja ovom našom zemljom. Pravi projekti koji ničem ne služe i pritom troši stotine miliona evra građana ove zemlje”, naveo je Aleksić.

Kako je portal Nova.rs pisao u decembru, Aerodrom “Morava” kod Kraljeva praktično je radio samo tri mjeseca, od kraja 2019. do marta 2020. godine. Zatvoren je od tada, ali se zato plate radnicima isplaćuju kao da nikada nije bio ni zatvoren.

Čitaj još:   ANKARA: Uhapšeno 90 osumnjičenih terorista u osam turskih provincija...

Prvi let iz Kraljeva za Beč obavljen je 17. decembra prošle godine, i to pet mjeseci nakon otvaranja aerodroma “Morava”. U naredna tri mjeseca, avionska linija je saobraćala dva puta nedeljno, ali je 12. marta ove godine zbog pandemije koronavirusa, obustavljena. Potom, nisu počeli ni planirani letovi iz Kraljeva do Soluna.

Letove Er Srbije iz Kraljeva subvencioniše Vlada Srbije, nakon što je bila jedini ponuđač za letove sa obavezom javnih usluga. Plan je bio da država te dvije linije, do Beča i Soluna, do kraja 2021 god. subvencioniše sa oko 5,6 miliona eura…

izvor Nova rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more