IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bajden upozoren od Trampa poslije posjete zida na meksičkoj granici… (foto i video)

BAJDEN je ponovo reagovao na nedavni upad u zgradu Kongresa…

VAŠINGTON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 13.01.2021…13.56…Bajden upozoren od Trampa poslije posjete zida na meksičkoj granici… (foto i video)

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas kako ga ne zabrinjava 25. amandman, koji omogućava njegovu smjenu i o kojem se uveliko govori nakon prošlosedmičnih nereda u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Tokom posjete saveznoj državi Teksas, Tramp je posjetio zid koji je izgrađen na meksičkoj granici kako bi spriječio ulazak ilegalnih imigranata u zemlju.

Tokom obraćanja komentirao je i to što su sve društvene platforme blokirale njegove profile, a rekao je kako je “sloboda izražavanja i ne napadata kao nikada prije.”

Osvrnuvši se i na rasprave o 25. amandmanu, koji dopušta potpredsjedniku da smijeni predsjednika ako nije u stanju da obnaša dužnost, Trump je poručio:

“25. amandman za mene predstavlja nula rizika. Ali ova će se stavka vratiti negativno na Džoa Bajdena i Bajdenovu administraciju. Bajden , pazi koje su tvoje želje.”

Ponovio je kako poziva na “umjerenost”.

Čitaj još:   Vic dana Bosanac, Rus i Njemac u sobi sa Brus Lijem ...

“Sada je vrijeme za oporavak naše zemlje. Sada je vrijeme za mir i spokoj”, rekao je Tramp.

Reagovao je i na upad u zgradu Kongresa.

“Prošle srijede, milioni građana vidjeli su upad u američki Kongres i lutanje njegovim hodnicima. Kao što sam uvijek govorio tokom svog mandata, mislim da bismo trebali poštivati ​​američku historiju kao i tradiciju. Razlog zašto smo danas ovdje jeste još jednom naglasiti da moramo štititi vladavinu zakona i podržavati naše sigurnosne snage u Americi”, naveo je Tramp, prenosi Anadolija...

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more